Novi NO Elektroprivrede HZ-HB potvrdio odluke Vlade FBiH

elektroprivreda hz hb

Novoimenovani Nadzorni odbor Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ-HB danas je održao sjednicu u prostorijama Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije u Mostaru tokom koje su potvrđene odluke Vlade Federacije BiH o imenovanjima članova nove Uprave tog preduzeća.

Kako je u izjavi za Fenu kazao novoimenovani generalni direktor Elektroprivrede HZ-HB Marinko Gilja, sastanak Naduzornog odbora je održan u prostoriji Fenderalnog ministarstva jer su članovi tog tijela bili spriječeni da uđu u Upravnu zgradu poduzeća.

“Smijenjena uprava je angažirala jednu zaštitarsku tvrtku iz Ljubuškog i zabranila je ulazak članovima Nadzornog odbora, što je za svaku osudu. Članovi su došli do predvorja Upravne zgrade, policija je intervenisala, napravila zapisnik i sutra bi trebala izdati rješenje”, kazao je Gilja.

Po njegovim riječima, nakon današnjeg imenovanja njega i njegovih saradnika sve odluke koje budu donesene su pravosnažne.

Generalni direktor EP HZ HB Nikola Krešić i svi njegovi saradnici, članovi Uprave kompanije, smijenjeni su na danas održanoj sjednici Skupštine JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar.

Istovremeno, Ivo Vincetić, Karmela Miletić, Ivanka Galić, Midhat Arpadžić, Ivica Krivić i Ilija Đole imenovani su u novi Nadzorni odbor na period od tri mjeseca.