Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rasvjetljeno ubistvo od prije 19 godina: Kolcem usmrtio nesuđenu punicu!

MilicijaVraca_zps602f632c

Ubojstvo Gordane Inđić koje se prije 19 godina dogodilo u selu na području Dervente kada ju je ubojica s leđa usmrtio kolcem, napokon je, čini se, riješeno jer je policija privela osumnjičenog za kojeg su tvrde da je sve priznao.

Uhićen je Dragan Tirnanić (66) zvani Tirke iz Velike Plane, a neslužbeno se spominjalo kako ga sada terete da je on prije 19 godina ubio Gordanu jer je ona branila da bude u ljubavnoj vezi s njezinom kćerkom.

“Ona je uvjeravala kćerku da treba prekinuti vezu s Tirnanićem jer je imala loše mišljenje o njemu. On je zbog toga sačekao Gordanu u blizini njezine kuće i s leđa je udario kolcem i nanio joj ozljedu od koje je preminula na licu mjesta”, rekao je novinarima izvor blizak istrazi.

Povodom ovog uhićenja, održana je i izvanredna konferencija za medije gdje je načelnik dobojske policije Dragan Prodanović rekao kako su intenzivno radili na slučaju iako su godine prolazile.

doboj

“Tijelo Inđić tada je pronađeno u blizini njezine obiteljske kuće poslije pet dana potrage. Obavljen je očevid i obdukcija tijela koja je potvrdila da se radi o ubojstvu i da je udarena u potiljak”, istaknuo je Prodanović načelnik Centra javne sigurnosti Doboj. On kaže kako je policija cijelo vrijeme prikupljala dokaze i saslušavala ljude koji bi mogli nešto znati.

“Na osnovi nekih novih analiza i dokaza prije nekoliko dana došli smo do informacije tko bi mogao biti odgovoran za ubojstvo i da se ta osoba nalazi u Srbiji, čiji je i državljanin.

Na osnovi zamolnice za pružanje pravne pomoći koja je upućena Ministarstvu pravosuđa Srbije i MUP-u te zemlje, u petak su naši inspektori sudjelovali u kriminalističkoj obradi nad osumnjičenim” objasnio je Prodanović, koji je naveo kako je Tirnanić uhićen i saslušan u Beogradu. Sada se očekuje suradnja tužiteljstava dvaju država da bi se slučaj procesuirao.