Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ZEPS okupio 500 izlagača: Fokus na ekologiji i obnovljivim izvorima energije

zeps (15)

Ovogodišnji 22. Generalni bh. sajam ZEPS 2015. i 12. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal okupio je više od 500 izlagača iz 25 država na preko 10.000 kvadratnih metara prostora.

ZEPS je međunarodna sajamska manifestacija koja na jednom mjestu okuplja veliki broj izlagača, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regije. Na sajamskoj površini većoj od deset hiljada metara kvadratnih, svoje proizvode i usluge od 6. do 10. oktobra predstavlja blizu 500 izlagača iz 25 zemlja.

zeps (1)

Među brojnim pratećim sadržajima Sajma u fokusu će biti ekologija, obnovljivi izvori energije i poljoprivreda sa prehrambenom industrijom, te metalska industrija.

Vedad Šestić, direktor Generalnog bh. sajma Zeps, istakao je kako je ovogodišnji sajam ispunio sva očekivanja.

zeps (13)

“I prije otvaranja sajma mi smo bili prezadovoljni jer smo okupili 500 izlagača iz 25 država, a to nije mala stvar. Ove godine fokusirali smo se na metalsku industriju koja je karakteristična za Zenicu kao i na prehrambenu industriju. Posebno smo ponosni na činjenicu da je ZEPS opstao sve ove godine kada su internet trgovina i reklamiranje broj jedan u svijetu”, rekao je Šestić.

zeps (11)

Grupacija “Cad Cam” prvi put učestvuje na ZEPS-u, a prema riječima Osmana Tihića, predstavnika kompanije, za sada su zadovoljni posječenošću.

“Prvi put izlažemo na Sajmu i za sada smo zadovoljni, ali bi možda bilo bolje da ima više proizvodnih firmi. Ovi sajmovi imaju prespektivu jer ljudi vole da vide konkretne stvari. Nadamo se da ćemo izlagati i sljedeće godine”, kazao je Tihić.