Savez za poromjene sutra će odlučiti o prisustvu sastanku kod Dodika

dragan cavic

Predstavnici Saveza za promjene sutra će na sastanku u Istočnom Sarajevu donijeti odluku o eventualnom odzivu na sastanak koji je za petak u Banjoj Luci sazvao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik o aktuelnoj situaciji u RS-u i BiH.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić kaže da je neuobičajeno da dobije poziv na sastanak, a da ne zna šta je dnevni red.

[yuzo_related]

Ističući da i „nije siguran da se Dodik uželio da ga vidi, a ni on njega“, Čavić je rekao da još razmišlja da li će na sastanak, jer Dodik kao predsjednik RS-a ne izražava jedinstvo u RS-u, već naprotiv, niti predstavlja RS s dignititetom, niti s poštovanjem sagovornika.

Čavić je rekao da je potpuno spreman i za moguće posebno skupštinsko zasjedanje o radu srpskih predstvanika u vlasti BiH, navodeći da će to biti prilika da se govori i o radu SNSD-a u dva mandata na nivou te o tome da „nisu radili u intersu RS-a, već pojedinaca“.

Za šefa Kluba poslanika SDS-a Vukotu Govedaricu je jasno da se Dodik u posljednje vrijeme „čudno ponaša“.

-Od priče o veleizdajnicima i da će se suditi opoziciji u RS-u, Dodik sada ulazi u novu fazu, rekao je Govedarica u izjavi novinarima u Banjoj Luci.