Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje realizacija projekta “Buroj Ozone” u Trnovu

buroj trnovo

Povodom početka realizacije projekta Prvog integrisanog turističkog grada “Buroj Ozone“ u Trnovu, čija je početna investiciona vrijednost oko milijardu dolara, sutra će u Gradskoj vijećnici u Sarajevu (11 sati) biti upriličena konferencija za medije.

Projekt će novinarima prezentirati potpisnici finalnog Ugovora, načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor komapnije “Buroj Property Development“ Ismail Ahmed i Hamdija Efendić, direktor Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Prvi Integrisani turistički grad “Buroj Ozone“ biće izgrađen na ukupnoj površini od oko 137 hektara na lokalitetu “Sportsko rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko Polje-Kolijevka“ na području igmanske katastarske općine Dejčići u općini Trnovo.

Projektom je predviđena gradnja sadržaja poslovnog, stambenog, rekreacionog, sportskog i kulturnog karaktera uključujući i hortikulturu i sadržaje komunalne i društvene infrastrukture.

Ukupna vrijednost investicije predviđene urbanističkim planom i izvedbenim projektom procjenjuje se na oko 4,5 milijarde KM, što je dosad najveća pojedinačna strana investicija u regionu, saopćeno je iz Press službe Buroj.