Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za Stephena Hawkinga na svijetu postoji samo jedna misterija

Stephen Hawking

Čuveni fizičar Stephen Hawking je odgovarajući na pitanja koja su mu ljudi postavljali putem Reddita, istaknuo kako mu žene i dalje predstavljaju najveću zavrzlamu.

– Iako imam doktorat u fizici, uvijek me nešto podsjeti da bi žene i dalje trebale ostati misterija, rekao je Hawking. On je tokom ljeta prikupljao pitanja na Redditu, a tek je u četvrtak počeo odgovarati na njih.

[yuzo_related]

Jedna od dominantnih tema u postavljenim pitanjima koja su mu upućena, bilo je i pitanje umjetne inteligencije, na koja je on odgovorio kako nije siguran da bi umjetna inteligencija na ljudskoj razini ikad mogla postati stvarnost, no da trebamo biti oprezni u razvoju te tehnologije, prenosi news.com.au.

– Molim vas, ne vjerujte nikome tko tvrdi da sa sigurnošću zna što će se dogoditi u našem vremenu, ili da se to neće dogoditi za vašeg života, poručio je Hawking. Dodao je kad se to jednom i dogodi, da će to biti ili najbolja ili najgora stvar koja se dogodila čovječanstvu.

Hawking smatra da će umjetna inteligencija vjerovatno razviti nagon za preživljavanjem i gomilanjem resursa, što bi mogao postati problem za ljude. To koincidira i s njegovim razmišljanjem da će umjetna inteligencija nadmašiti inteligenciju ljudske rase.

Hawking pretpostavlja da će, ako se to dogodi uslijediti eksplozija inteligencije, koja bi rezultirala strojevima čija inteligencija nadmašuje čovjekovu, koliko i čovjekova onu običnog puža.