Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

TIKT Manufaktura

Kompanija iz BiH proizvodi dijelove za Mercedes i Porsche

"Uglavnom se bavimo proizvodnjom dijelova za mašinsku industriju, te za autoindustriju, uglavnom trkaća odjeljenja. Naši dijelovi nalaze se u trkaćim automobilima Mercedesa, Porschea i Audija", kaže Krešimir Bodrožić, direktor kompanije "Tikt Manufaktura“

Svima je poznato da se u mnogim gradovima u BiH proizvode dijelovi za automobile, koji se potom transportuju u velike kompanije širom Evrope. Međutim, malo ko bi vjerovao kada bismo rekli da se dijelovi za novu sportsku verziju Porschea i Mercedesa, koji će svjetlo dana ugledati tek naredne godine, proizvode u malom gradu na sjeveru BiH.

“TIKT Manufaktura”, kompanija je koja se bavi uslužnom CNC obradom metala, uglavnom za njemačko tržište. Priča o uspjehu brenda “TIKT” počela je 1999. godine kada su braća Krešimir i Tomislav Bodrožić pokrenuli ovaj projekat u Bosanskoj Gradišci.

“Uglavnom se bavimo proizvodnjom dijelova za mašinsku industriju, te za autoindustriju, uglavnom trkaća odjeljenja. Naši dijelovi nalaze se u trkaćim automobilima Mercedesa, Porschea i Audija”, kaže Krešimir Bodrožić, direktor kompanije “Tikt Manufaktura“.

Direktor Bodrožić proveo nas je kroz svoju kompaniju, te nam predstavio proizvodni proces, kao i neke od finalnih proizvoda.

Tikt Manufaktora samo je jedan u nizu primjera da se u našoj zemlji mogu proizvoditi visokosofisticirani proizvodi za najzahtjevnije klijente. U ovoj kompaniji najavljuju da se ne namjeravaju zaustaviti na dosadašnjim uspjesima, već obećavaju širenje svog poslovanja, te otvaranje novih radnih mjesta.


“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.“