Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Srbiji se imanje može kupiti za 5.000 eura

selo

Suma od 15.000 eura na računu za kupovinu nekretnine ne zvuči dovoljno, ali, možda niste ni svjesni, u situaciji ste da birate nekretnine po Srbiji, piše B92.

Izbor vam je možda sužen u Beogradu, iako i dalje postoji, ali zato po ostalim gradovima i selima možete za taj novac da kupite, zavisno od mjesta, stan, kuću, imanje tj. kuću sa okućnicom ili mini nekretninu na popularnim gradskim lokacijama.

Gledajući trenutnu ponudu nekretnina, za 15.000 eura možete da kupujete kuće na periferiji Beograda ili po unutrašnjosti, ali i stanove manje kvadrature. Evo primjera.

Kuće sa okućnicom širom Srbije se godinama prodaju ispod cijene, a u Vojvodinu, ako pažljivo tražite, možete naći i imanja koja koštaju manje od 5.000 eura.

Agenti za prodaju nekretnina tvrde da se u zabačenijim selima kuća sa okućnicom može kupiti i za oko 5.000 eura, jer je cijena kvadratnog metra, čak i u Novom Sadu, koji je najatraktivniji za kupovinu, značajno pala. Kako navode, sada kvadrat nekretnine koji je ranije koštao više od 1.000 eura, možete kupiti i za 700 eura

Agenti za prodaju nekretnina tvrde da se u zabačenijim selima kuća sa okućnicom može kupiti i za oko 5.000 eura, jer je cijena kvadratnog metra, čak i u Novom Sadu, koji je najatraktivniji za kupovinu, značajno pala. Kako navode, sada kvadrat nekretnine koji je ranije koštao više od 1.000 eura, možete kupiti i za 700 eura.

U Valjevu, na primer, kuća sa okućnicom košta od 10.000 do 30.000 eura, zavisno od lokacije, površine, godine i kvaliteta gradnje, postojanja puta…

“Seoska domaćinstva u okolini Valjeva mogu da se kupe i za 10.000 eura, a slično je i oko Loznice gdje stara kuća, sa okućnicom, može da se kupi i za manje od 10.000 eura”, kaže jedan od agenata.

Kuća u Vranju, od stotinak kvadrata novije gradnje, sa pristojnom okućnicom, može da se kupi već od 20.000 eura, a agenti tvrde da su nedavno prodali i staru kuću slične kvadrature za 15.000 evra.

Za 15.000 eura u Srbiji možete da kupujete i placeve, pa tako recimo, za plac od 3 ara u Surčinu morate da odvojite 9.600 eura.

Ukoliko želite i vikendicu s voćnjakom, morate otići nešto dalje, na primjer u Rumu, gde čitavih 50 ari može da se kupi za 12.500 eura. Za istu sumu može da se kupi i solidno građevinsko zemljište u jednom od najvećih gradova u Srbiji. Samo ilustracije radi, građevinsko zemljiste u Subotici od oko 50 ari vlasnik sada cijeni tek nešto više od zacrtane sume – 16.000 eura.

Ako ipak ne želite da živite u manjem mjestu ili na selu, možete se skućiti i u „mini stanu“. Ti stanovi su obično oni čija kvadratura ne prelazi 15 kvadrata, a kako su cijene drastično pale, za njih je potrebno odvojiti 7.000 do 10.000 eura. To važi čak i za “suhi centar” Beograda, gdje cijena mini stana u ovom trenutku mahom ne prelazi 10.000 eura.