Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko strijelac u novoj blamaži Rome, Begović sjajan u pobjedi Chelseaja

dzeko terstegen

Fudbaleri Barcelone pregazili su Romu, dok je Arsenal zadržao šanse da se nađe u osmini finala, u mečevima petog kola Lige prvaka.

Barcelona je potvrdila da se nalazi u sjajnoj formi pobjedivši 6:1, a taj duel obilježio je i povratak dvostrukog strijelca Lionela Messija na ’Nou Camp’ nakon odsustva zbog povrede.

Utješni pogodak za Romu postigao je Edin Džeko, koji je par minuta prije toga profulao penal.

http://dai.ly/x3fdjeq

Bayern je očekivano lako slavio protiv grčkog šampiona, a sve je bilo gotovo već u 20. minutu. Douglas Xosta iskoristio je odbitak nakon šuta Boatenga već u uvodnom dijelu igre, da bi osam minuta kasnije Robert Lewandowski duplirao vodstvo.

Poljski napadač se odlično snašao i sa poludistance pogodio donji lijevi ugao protivničkog gola. Kanonadu Bayerna na početku susreta zaokružio je ko drugi do Thomas Muller. Fantastični Njemac je uz malo sreće ubacio loptu u mrežu iz peterca, na dodavanje Arjena Robbena.

http://dai.ly/x3fdjcr

Holger Badstuber je početkom drugog poluvremena dobio crveni karton i usporio napade domaćih, ali je bilo vremena za još jedan gol – postigao ga je Kingsly Coman u 70. minutu.

Arsenal je rezultatom 4:0 dobio zagrebački Dinamo i iskoristio ubjedljiv poraz Olympiakosa u Minhenu (4:0), pa će mu u posljednjem kolu biti potrebna pobjeda od dva gola razlike u Atini.

http://dai.ly/x3fdite

Chelsea je bio siguran u Tel Avivu pobijedivši 4:0, kijevski Dinamo je sa 2:0 iznenadio Porto u gostima, dok je Gent pogotkom u 94. minutu preokrenuo u Lyonu.

http://dai.ly/x3fdju0