Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan regionalnih sastanak nogometnih saveza u Budvi

budva-sastanak-3233

Fudbalski savez Crne Gore danas je u Budvi bio domaćin trećeg regionalnog sastanka fudbalskih saveza. Sastanak koji je odražan u hotelu „Avala“ prvi je na kojem su, pored predstavnika Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, prisustvovali predsjednici i generalni sekeretari saveza Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije čime je grupa regionalnih saveza proširena na 11 članova.

Novi članovi potpisali su memorandum o saradnji, koji je inicijalno potpisan od šest saveza na osnivačkom sastanku održanom u Ljubljani krajem januara ove godine i koji predviđa učvršćivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta i borbu protiv svih negativnih pojava u fudbalu.

Tokom današnjeg sastanka predstavnici saveza odali su priznanje i zahvalnost predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju na svemu što je uradio za prosperitet evropskog i svjetskog fudbala, te mu upućuju punu podršku u borbi za dokazivanje svoje nevinosti i kandidaturi za predsjednika FIFA, saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Istovremeno, predstavnici ovih saveza uputili su zvaničan zahtjev Etičkoj komisiji i svim organima FIFA-e da postupaju po zahtjevima Izvršnog odbora FIFA-e i da u konkretnom slučaju predsjednika UEFA-e Michela Platinija, poštujući statutarne okvire djelovanja i proceduru, po ubrzanom postupku donesu pravovaljane odluke, posebno respektujući rokove u vezi s predstojećim izbornim procesom u FIFA-i, kako ne bi zloupotrijebili svoja ovlaštenja, uticali i kreirali isti i time nanijeli veliku štetu fudbalskom sportu, navedeno je.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo radom administracije UEFA-e i upućena je apsolutna podrška kako bi se u budućnosti očuvao kontinuitet u radu evropske kuće fudbala. Učesnici su podržali prijedlog povećanja Izvršnog odbora UEFA za dva nova člana, koji bi dolazili iz nacionalnih asocijacija.

Naredni regonalni sastanak ovih saveza bit će održan se krajem januara naredne godine a domaćin će biti Fudbalski savez Srbije.

FSBiH na današnjem sastanku predstavljali su Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus i Jasmin Baković.