Dačić: Vijest iz Njemačke potvrda rezultata Vlade

dacic123

Odluka Njemačke da da zeleno svjetlo za otvaranje prva dva pregovaračka poglavlja jeste odlična vijest za građane Srbije i potvrda velikih rezultata koje je na evropskom putu postigla Vlada Srbije na čelu s Aleksandrom Vučićem, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, javlja Tanjug.

“To je znak da je Srbija na dobrom putu. Tragično je da u istom danu kada je Srbija dobila potvrdu uspješnosti njene politike, Pajtić i dvojac bez kormilara Tadić-Jovanovic izriču najgore moguće optužbe na račun Vlade i premijera”, navodi se u pisanoj izjavi Dačića objavljenoj na web stranici Ministarstva vanjskih poslova.

Prema njegovim riječima, ono što je Vlada Srbije uspjela postići, izgledalo je za vrijeme njihove vlasti i njihove politike kao daleka budućnost i fatamorgana.

“Umjesto da se raduju zbog uspjeha Srbije, za njih je ovo dan žalosti, jer što je dobro za Srbiju, za njih nije. Tako će i proći na svakim izborima koje navodno traži, a Boga mole da ih ne bude”, dodao je Dačić .