Meša gledao Miličevića: Na spisku je onih kojima treba osigurati bh. pasoš

milicevic mesa

Kada smo prošli put razgovarali sa selektorom nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedom Baždarevićem, rekao je da mu pripreme za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji počinju već od ponedjeljka (prošlog).

Nakon Italije, gdje je gledao Palermo, za koji igra Mato Jajalo, posljednje odredište Mehmeda Baždarevića, selekora nogometne reprezentacije BiH, bio je stadion Gerland, gdje je posmatrao utakmicu Lige prvaka između Lyona i Genta.

[yuzo_related]

Meša se na licu mjesta mogao uvjeriti u kvalitete nogometaša belgijskog tima Danijela Miličevića (29), potencijalnog reprezentativca BiH.

29-godišnji ofanzivni veznjak protiv Lyona odigrao je odličnu utakmicu, koju je začinio sjajnim golom iz slobodnog udarca i asistencijom za 2:1.

– Razgovarao sam s Miličevićem, ali to nije prvi put da ga gledam. Momak zaslužuje pažnju i već je odavno na listi potencijalnih reprezentativaca, a stavio sam ga i na spisak igrača na čijem državljanstvu treba poraditi kako bi mogao zaigrati za nas – izjavio je Baždarević za Avazov Sport.

Na pitanje je li Miličević igrač uz kojeg bi Miralem Pjanić mogao pružati više u državnom dresu, Meša je odgovorio:

– Neću ništa reći o tome, jer znate kako to ide. Naši mediji o svakome pišu kao o pojačanju. Prema njima, ispada da svako može igrati za reprezentaciju. Nastavit ćemo ga pratiti pa ćemo vidjeti – kazao je Baždarević.

Begić: Baždarević će imati istu plaću kao i do sada

Baždarević trenutno priprema analizu onoga što je urađeno do sada u njegovom mandatu, te plan onoga što misli napraviti za naredni ciklus kvalifikacija za SP u Rusiji.

– Izvršni odbor sastat će se poslije 15. decembra i tu ću predstaviti sve što treba. Osim toga, reći ću i novinarima šta se desilo, kako se desilo, šta smo radili i šta ćemo dalje. Namjera mi je da mnogo toga mijenjam, ali ne samo da bih promijenio nego da krenemo naprijed i da postignemo više – rekao je Baždarević.