Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napustio dobro plaćeni posao kako bi bolesnoj kćerki pokazao svijet

John-Silk22222

John Silk odlučio je napustiti svoj dobro plaćeni posao, prodati Porsche i početi raditi kao honorarac, kako bi mogao više vremena provoditi sa svojom kćerkom Vicky i odvesti je na put oko svijeta.

Silk je vodio agenciju za zapošljavanje, a nakon otkaza radi honorarno u jednoj školi. Njegova kći Vicky rođena je s Downovim sindromom, a ljekari su nakon njenog rođenja prognozirali da će živjeti 15 godina. Ona danas ima 22 godine, a vrijeme provodi putujući s ocem po raznim zemljama. Dosad su posjetili Niagarine slapove, plivali su delfinima u okeanu, letjeli iznad aktivnog vulkana i upoznali Djeda Mraza.

Photo credit: PA Real Life. Pictured: John with Vicky in a boat,  2009 Barbados.    Usage: ANY publication (print, online, broadcast) of this image will incur a fee. Contact PA Real Life Online Editor Anna Roberts on +44 (0) 2079637218. Story: John Silk, a Porsche-driving businessman told of how he traded in his career-driven life so he could afford to show his Down's Syndrome daughter the world and see her everyday.  Former employment agency owner John Silk, 55, swapped his high-flying job for odd jobs, sold his car and began obsessively using supermarket coupons in a bid to raise the funds needed to fulfil his daughter Vicky Silk's dream of travelling and says he has never been happier. His wife, Gerry has also changed her high powered personnel job to spend time with VIcky.

“Sve što sam želio bilo je vidjeti je kako se zadivljeno smješka. Sve što zaradim trošim na putovanja s njom, a kad se vratimo s jednog putovanja odmah planiramo sljedeće”, rekao je John za britanski Mirror.

Nakon što se razveo od Vickyne majke, viđao ju je samo vikendima. On i bivša supruga odlučili su na prvo mjesto staviti kćer, a ne posao i novac. Obzirom na to da sad radi kao honorarac, Johnu su potrebni mjeseci da prikupi novac za putovanje, ali kaže da se isplati.

Photo credit: PA Real Life. Pictured: Vicky,  2006 Seaworld, San Diego.   Usage: ANY publication (print, online, broadcast) of this image will incur a fee. Contact PA Real Life Online Editor Anna Roberts on +44 (0) 2079637218. Story: John Silk, a Porsche-driving businessman told of how he traded in his career-driven life so he could afford to show his Down's Syndrome daughter the world and see her everyday.  Former employment agency owner John Silk, 55, swapped his high-flying job for odd jobs, sold his car and began obsessively using supermarket coupons in a bid to raise the funds needed to fulfil his daughter Vicky Silk's dream of travelling and says he has never been happier. His wife, Gerry has also changed her high powered personnel job to spend time with VIcky.

“Ako imaš ovakvu motivaciju, možeš osvojiti najviše planine”, rekao je.

Vicky je s osam mjeseci dijagnosticiran Eisenmengerov sindrom, bolest srca i pluća te su predložili operaciju. Šanse da će preživjeti operaciju iznosile su 50 posto, a njeni roditelji nisu htjeli riskirati. Liječnici su im rekli da bez operacije neće živjeti dulje od 15 godina, a njeni roditelji odlučili su iskoristiti vrijeme koje imaju s kćeri na što bolji način.

“Pokušavam ne misliti na to kakav će život biti kada Vicky ne bude. U međuvremenu samo pokušavamo biti sretni. Vicky mi je pokazala smisao života”, rekao je John.