Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OKBiH: Održana prva sjednica žirija za Izbor sportiste godine

ziri okbih

Prva sjednica žirija za Izbor sportiste godine u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBIH) održana je danas u Sarajevu.

Žiri je zasjedao u sastavu predsjednik Safet Kapo, podpredsjednici Goran Bošnjak i Miro Klepić, i članovi Dragomir Čabrilo, Zlatko Šoše, Namik Omerović, Smajo Karačić, Dejan Lolić, Milorad Vulić, Mario Glibić i Ivo Matić.

Detaljno su razmatrane pristigle prijave od sportskih strukovnih saveza BiH i ostalih sportskih subjekata koji su se odazvali na Javni poziv. Ovogodišnja konkurencija po kategorijama je bila izuzetna, što je pričinjavalo veliko zadovoljstvo žiriju pri rangiranju i odabiru najboljih, saopćeno je iz OKBiH.

Žiri je nakon četvorosatnog zasjedanja sačinio prijedlog liste za finalni izbor, na osnovu kriterija propisanih Pravilnikom za Izbor sportiste godine.

Konačna lista nagrađenih će biti poznata na narednoj sjednici žirija odnosno sjednici Izvršnog komiteta OKBiH, a svečano proglašenje nagrađenih će biti upriličeno u Olimpijskom muzeju 8. decembra, s početkom u 19.45, najavljeno je iz OKBiH.