Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vispak bilježi historijski rast izvoza: Najkvalitetnije, a naše!

vispak2

Visočka kompanija Vispak osnovana je 1972. godine, a osnovna djelatnost bila je prženje i pakovanje sirove kafe.

U protekle tri decenije, firma je izrasla u jednu od najvećih prehrambenih kompanija u Bosni i Hercegovini čiji obim aktivnosti uključuje proizvodnju, preradu, pakovanje i trgovinu prehrambenim proizvodima.

Vispak je domaća, najkompetentnija firma za kafu, čokoladu i krem namaze, snack i praškaste proizvode.

“Od 2010. godine, od kada je Vispak ušao pod okrilje AS grupacije, kompanija bilježi konstantan rast. Trenutno izvozimo u 27 država svijeta, najviše u Hrvatsku i SAD”, kaže nam Armin Hodžić, rukovodilac marketinga i prodaje u Vispaku.

Najprepoznatljiviji brendovi u VISPAK-ovom asortimanu su mljevena kafa Zlatna džezva, sinonim za pravu bosansku kafu i Vispak espresso kafa koja je po svom ukusu prilagođena i najboljim poznavaocima ove vrste napitka. Pored kafe u Vispaku su ponosni i na svoje čajeve, a posebno ističu nove vrste čaja koji su sjajno prihvaćeni na bh. tržištu. Ekipa Fokusa obišla je pogone Vispaka, a kako to izgleda možeze pogledati u video prilogu.

Vispak je vlasnik i Ginisovog certifikata za najveću džezvu na svijetu. Sa ovom džezvom kompanija promoviše bosansku kafu, kako po cijeloj BiH, tako i u svijetu.

“Protekle sedmice smo na poziv organizatora manifestacije “Zimzograd” sa džezvom gostovali u Banjaluci, gdje smo naišli na sjajan odaziv građana ovog grada. U narednoj godini džezva će obići još mnogo gradova u BiH, ali i inostranstvu”, kaže Hodžić.

Vispakov postojeći asortiman proizvoda uključuje kafu različitih vrsta, čajeve, čokolade, krem namaze, snack proizvode, supe, začine, pudinge, šlagove, cappuccina i još mnogo toga. U ovoj kompaniji ističu da im je cilj dodatno proširenje kapaciteta, te se nadaju da će otvoriti nova radna mjesta i pomoći u oporavku bh. privrede.


“Ovaj projekat je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav Američke ambasade ili Vlade SAD, već isključivo autora.“