Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaradite trgujući cijenom dionica Microsoft-a

microsoft

2015. godinu su na financijskom tržištu svakako obilježile tehnološke korporacije. Korporacija koja se po mnogo čemu istakla je svakako i Microsoft, čiji rast dionica je samo u ovom kvartalu iznosio nevjerovatnih 26%.

Uključite se u trgovanje cijenom dionica Microsoft-a i počnite zarađivati na svjetskoj berzi od svoje kuće u 3 jednostavna koraka:

1. registrujte besplatni nalog za trgovanje na linku ovdje

2. verificirajte račun i

3. automatski dobijate besplatnih 50 eura na svom računu s kojima odmah možete početi trgovati i zarađivati na svjetskoj berzi.

Ono što je bitno je da se Microsoft nastavio kretati i van okvira Windows platforme. Uz Alphabeth i Amazon postao je predvodnik u području Cloud usluga. ’Azure’ platforma bazirana na cloud-u tokom prošlog kvartala imala je rast prihoda od čak 135%. Prihodi cloud sektora su tokom prošlog kvartala dostigli 5.9 milijardi dolara. Ako se uzme u obzir da Microsoft u gotovini i ekvivalentima ima skoro 100 milijardi dolara, izgledi ove korporacije su svakako dobri.

Pored toga, Microsoft je počeo sarađivati i s Kineskom vladom kako bi kreirao prilagođenu verziju windows-a 10 koju će koristiti vladini službenici i državna poduzeća u sektorima kao što su energetika, telekomunikacije i transport.

S ovim ciljem stvorena je i nova tvrtka pod nazivom C&M Information Technologies sa sjedištem u Pekingu. Tvrtka će raditi kao ekskluzivni distributer licenci za Windows ali će također pružati i propratne usluge. Ipak, Microsoft je jasno dao do znanja da zadržava vlasništvo nad Windows-om 10 i da je u pitanju samo saradnja sa kineskom vladom.

Kina je ogromno tržište PC-eva i Microsoft je pokrenuo čitav niz projekata samo kako bi uspio ući na njeno tržište. Prema riječima predstavnika korporacije sklopljen je dogovor i sa Tencent-om (jedna od najpopularnijih društvenih mreža u Kini), Lenovom i Qihoo 360 (najveće poduzeće za internet sigurnost u Kini).

Ipak, najveći problem još uvijek predstavlja piratstvo. Prema analizama, oko 74% svog software-a koji se koristi u Kini su piratska izdanja. Besplatan Windows 10 jedan je od načina na koji se Microsoft bori s ovim problemom.