Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Da li je Galaxy S6 bolji od iPhonea 6S?

Galaxy S6 iPhone 6S

Galaxy S6 ili iPhone 6S? Koji je telefon bolji? Ova rasprava među fanovima traje godinama i teško joj se može vidjeti kraja. Appleov i Samsungov top model telefona s nama su već neko vrijeme i svaki ima svoje adute, no nekoliko je ključnih razloga koji Samsungu daju prednost.

Iako su približno sličnih dimenzija, Samsungov telefon ima veći ekran i puno višu rezoluciju (2560×1440 u odnosu na Appleovih 1334×750). Galaxy dolazi s 3 GB radne memorije, u odnosu na Appleovih 2 GB, što mu osigurava nešto bolje performanse. Samsungova kamera također je moćnija s rezolucijom od 16 megapiksela, u odnosu na Appleovih 12. Uz to, nudi i mogućnosti snimanja koje iPhone 6S nema. Velika prednost Android telefona su widgeti kojima možete prilagoditi izgled početnog ekrana aplikacijama koje vam trebaju, a ne šumom ikona u kojima se lako pogubiti.

Samsungov telefon dolazi i sa senzorom koji mjeri puls te nizom mogućnosti kojima ćete lakše pratiti zdravlje bez dodatnih gadgeta. Centar za notifikacije također je puno pregledniji i elegantniji na Androidu, dok kod iPhonea on izgleda kao nepregledni niz podataka.

Samsung će krajem februara u Barceloni predstaviti Galaxy S7 koji bi također trebao donijeti niz poboljšanja u odnosu na prethodnika i korejskom divu pomoći kako bi ugrabio što veći komad tržišta do dolaska iPhonea 7.