Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muškarac nestao prije 30 godina sjetio se svog identiteta

missing-31

Kanađanin Edgar Latulip (50) koji je nestao prije 30 godina pošto je doživeo amneziju, iznenada se sjetio svog identiteta.

On je imao samo 21 godinu kada je prije 30 godina nestao iz doma za osobe sa specijalnim potrebama. Nakon odlaska iz doma, ukrcao se u autobus, ali je doživio povredu glave od koje je, kako policija vjeruje, izgubio pamćenje.

Latulip je decenijama živio pod drugim identitetom na području Nijagarinih vodopada, što je 80 milja od mjesta s kojeg je pobjegao, prije nego što je počeo da doživljava povremene i nagle povratke sjećanja.

O Edgaru nije bilo ni traga ni glasa više od 30 godina, a zbog te činjenice da njega jednostavno nema, porodica je vjerovala da je ubijen ili da je jednostavno izvršio samoubistvo.

Nakon što je pamćenje polako počelo da mu se vraća, on je ispričao socijalnoj radnici sve ono čega se do tada sjetio. Socijalna radnica je to provjerila i ustanovila da je još prije više decenija prijavljen nestanak osobe s njegovim opisom. Putem DNK je zvanično utvrđen i potvrđen pravi identitet Edgara Latulipa.

Edgar je trenutno u bolnici, a prema podacima Mreže za nestale Sjeverna Amerika, on ima mentalnu starost dvanaestogodišnjaka. Njegova majka se zbog njegovog nestanka ozbiljno razboljela, ali nakon saznanja da je živ, nestrpljivo čeka da se vrati svojoj kući.