Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PSG nudi Neymaru 40 miliona eura godišnje

neymar123

Vodstvo francuskog nogometnog prvaka Paris Saint-Germaina ponudilo je brazilskom majstoru Neymaru čak 40 miliona eura godišnje plaće čime bi postao najplaćeniji nogometaš na svijetu.

PSG je spreman platiti Barceloni 190 miliona eura odštete, a Brazilcu nevjerovatnih 160 miliona eura za četverogodišnji ugovor, prenose brazilski mediji. Nagađa se kako bi ugovor s odštetom, plaćom i bonusima ukupno iznosio oko 400 miliona eura.

Francuski mediji pišu kako vlasnik pariškog kluba šeik Nasser Al-Khelaifi obožava brazilskog majstora i sve će učini kako bi ga doveo na Park Prinčeva.

Neymarov sadašnji ugovor s Barcelonom traje do juna 2018. godine i Brazilac već mjesecima pregovara s Barcom oko novog ugovora. Navodnu mu Katalonci nude 16 miliona eura po sezoni, što je četiri miliona eura manje od sadašnje plaće Lea Messija.

Veliki interes za njegovim uslugama pokazali su i Real Madrid, te Manchester United. No, čini se kako Brazilac ima samo jednu dilemu. Ostati na Camp Nou ili preseliti u Pariz.

“Vjerujem kako će Neymar ipak ostati u Barceloni. Međutim, ukoliko se odluči na odlazak nema šanse da preseli u Real Madrid. Nije on Juda,” poručio je bivša legenda Barcelone Hristo Stoičkov.