Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnadak: Ne bojimo se Dodika i neka nam ne prijeti

crnadak eu

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak odbacio je kao netačne optužbe predsjednika RS-a Milorada Dodika da „ide po svijetu i priča protiv Republike Srpske“ te naglasio da su najveći izdajnici RS-a oni koji su je opljačkali.

-Moram reći da Dodik laže. Gdje god dođem s ponosom kažem da sam iz RS-a i pričam najljepše o RS. Činimi mi se da bi Dodik želio da najljepše pričam i o njemu, ali nažalost to nije moguće, jer je on simbol jedne nakaradne politike, koja je ekonomski upropastila RS i donijela nezapamćen nivo korupcije, rekao je Crnadak u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Najavio je da će, upkos Dodikovim optužbama, da radi svoj posao pošteno i učestvuje u svemu onome što je dobro za RS.

-Neka Dodik ne šalje prijetnje ni meni, ni drugim kolegama iz Vijeća ministara, jer se mi njega ne bojimo. Te prijetnje nas ne dotiču, kao da ih nije ni rekao, istakao je Crnadak.

Oni koji su, kako je dodao, opljačkali RS, njen budžet, narod, banke i preduzeća su „pljunuli na nju“.

-To su najveći izdajnici u RS. Čini mi se da ćemo vrlo brzo i vidjeti ko su ti ljudi, naveo je Crnadak.

Ponovio je stav da je mehanizam koordinacije dobar za RS te sadrži sve potrebno da se zadrže njena prava.

Pozvao je premijerku RS-a Željku Cvijanović da konkretno kaže šta to ne valja u mehanizmu kooridnacije, jer, kaže, u svojoj izjavi to nije precizirala.

-Ako ima nešto što ne valja ugradit ćemo u mehanizam kooridnacije, ali odgovorno tvrdim da je dobar za RS. O mehanizmu koordinacije postojala je komunikacija između dva entitetska premijera i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i neka oni o tome govore, rekao je Crnadak.