Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA All Star vikend: Thompson najbolji u tricama, LaVine ponovo “letio” (VIDEO)

lavine

Steph Curry je nenadmašiv ove sezone. Igra sjajno, postavlja rekorde, pravi je lider i jedan od najboljih igrača na svijetu. Ipak, da je i on samo čovjek, pokazalo je takmičenje u šutiranju trojki koje je održano u okviru NBA All Star vikenda u Torontu. Titula najboljeg “trojkaša” pripala je Klayu Thompsonu.

Takmičenje je počelo osam igrača, a nakon prvog kruga sigurni finalisti bili su igrači Golden Statea, Thompson i Curry. Ostali su morali u doigravanje.

Thompson je ubacio 22 trojke, a Curry je uz zvuk sirene ubacio poslednju šarenu loptu, koja mu je doijnela duple poene, pa je tako uspio da uđe u završnicu borbe za titulu.

U doigravanje su morali J.J. Redick, James Harden i Devin Booker, koji je uspio da trijumfuje i plasira se sa asovima aktuelnog šampiona NBA lige u finale.

A u finalu prava poslastica. Curry na Klaya.

Čast da otvori finalnu rundu imao je Booker, koji je slabo počeo, ali se u nastavku trgnuo i završio sa solidnim učinkom od 16 poena.

Curry je nastupio odmah poslije igrača Phoenixa, a kao aktuelni šampion ovog takmičenja, startovao je nevjerovatno. Iz prve dvije pozicije nije promašio šut. Međutim, u nastavku kao da je lopta prestala da ga sluša pa je završio sa skorom od 23 poena.

A onda, najbolje za kraj. Na scenu je stupio Thompson. Maestralno je “namjestio” ruku i na kraju pobijedio sa čak 27 poena, i tako je preuzeo titulu od klupskog kolege Curryja, ali ako ništa titula je ostala u posjedu Golden Statea.

Košarkaš Minnesote Zach LaVine drugu godinu zaredom pobijedio je u zakucavanjima.

Najatraktivnije takmičenje je opravdalo mnoga očekivanja. U konkurenciji su bili još Will Barton (Denver), Andre Drummond (Detroit) i Aaron Gordon (Orlando). Upravo su Gordon i LaVine ušli u finalnu rundu, a petočlani žiri, koji su činili Dikembe Mutombo, Shaquille O'Neal, Tracy McGrady, George gervin i Magic Johnson, je bio na pravim mukama.

Gordon je za tu priliku oba puta koristio maskotu i izazvao opšte oduševljenje. Posebno se to odnosi na drugo zakucavanje kada je jednom rukom uhvatio loptu, i proturio je ispod nogu koje je podigao skoro do glave i zakucao.

Ipak, LaVina to nije uplašilo, pa je oba puta zakucao bez ičije pomoći i dobio maksimalne ocjene. O pobjedniku je morala da odluči dodatna runda. Gordonu je asistirao Elfrid Payton koji mu je dodao loptu uz pomoć table, a košarkaš Orlanda je zakucao sa dvije ruke iza leđa.

Ponovo je i LaVine bio na visini zadatka. On nije koristio pomoć drugih, već je uz pomoć table sam sebi asistirao, a onda je proturio loptu kroz noge i zakucao. Obojica su dobila maksimalne ocjene, pa je morala da odluči još jedna dodatna runda.

Gordon ovoga puta nije oduševio sudijem pa je dobio čak tri devetke (ukupno 47 poena). To je igrač Minnesote iskoristio skočivši sa linije penala, proturio loptu kroz noge i odbranio titulu.

Uporedo s tim, Karl-Anthony Towns iz Minnesote je slavio u takmičenju košarkaških vještina na terenu, a u finalnom obračunu je bio bolji od Isaiaha Thompsona iz Boston Celticsa.

Komesar NBA lige Adam Silver je upriličio konferenciju za novinare na kojoj se zahvalio Kobeu Bryantu na doprinosu koji je tokom bogate karijere dao košarci i NBA ligi.

“Mislim da nema nikakave sumnje da će on uči u historiju kao jedan od najboljih igrača u historiji”, kazao je Silver za Bryanta koji će nastupiti u večerašnjem 65. meču All-Stara. To će biti rekorni 18. nastup u All-Star utakmicama.

Bryant je 37-godišnjak koji na parketima NBA lige igra već 20 sezona, a krajem sezone je najavio da će okončati igračku karijeru. Sa Los Angeles Lakersima je osvojio pet titula prvaka i 2008. godine je bio najbolji igrač lige. Sa reprezentacijom SAD-a je osvojio i dvije zlatne medalje na Olimpijskim igrama i to 2008. i 2012. godine.