Deura: Možemo dobiti Rumuniju i Izrael u Tuzli

milica deura

Ženska košarkaška reprezentacija BiH u tuzlanskom Mejdanu večeras nastavlja pripreme za susret s Rumunijom, koji se u okviru 4. kola kvalifikacija za EP 2017. godine igra 24. februara u Tuzli.

Naša selekcija jedina je nakon tri utakmice bez pobjede, ali sve nade u plasman na završni turnir EP iduće godine u Češkoj nisu sasvim iščezle.

-Dok ima nade borit ćemo se maksimalno motivisane. Od Rumunije i Izraela poražene smo s malom razlikom. Praktično, odlučivala je jedna lopta. Smatram da smo kvalitetnija reprezentacija i da ih možemo pobijediti u revanšu u Tuzli – izjavila je za Fenu kapiten reprerezentacije BiH Milica Deura, jedna od najboljih naših igračica na utakmici u Tel Avivu.

Komentirajući utakmicu protiv Izraelki, Deura kaže da je naša selekcija ostvarila duplo više skokova, ali da je presudio veći broj izgubljenih lopti naših igračica.

-Izraelke su igrale vrlo agresivno i veliki broj poene postigle su iz kontri. Ipak, tri minute prije kraja imale smo vodstvo, ali u završnici ponovo nismo imale sreće. Mislim da je poraz posljedica našeg dužeg neigranja ovakvih utakmica. Gotovo pet godina naša reprezentacija nije se okupljala, a sada smo platile ceh neiskustvu kada su ovako jake utakmice u pitanju- istakla je Deura.

Posebno je napomenula odličnu igru Amerikanke Linette Kizer, koja je u Tel Avivu debitovala za našu reprezentaciju.

-Ovo je bila njena prva ovakva utakmica u dresu reprezentacije BiH, a odigrala je veoma dobro. Mnogo nam je pomogla i mislim da će protiv Rumunije biti još bolja. Vjerujem u našu pobjedu u srijedu, pogotovo ako nas podrži tuzlanska publika – zaključila je Deura.