Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pomoću Bisnode i Speed Networkinga do novih poslovnih partnera

Bisnode_10_miljo_540x340

Bisnode BH, evropska bonitetna kuća, organizovala je danas, 25. februara 2016. prvo poslovno umrežavanje u ovoj godini – Bisnode Speed Networking. Upoznavanje i povezivanje potencijalnih partnera trajalo je 2 sata u zgradi Networksa u Sarajevu. Učesnici su imali mogućnost provjeravanja boniteta potencijalnog partnera putem aplikacije Boniteti.com na licu mjesta u trenutku trajanja događaja, besplatno.

Prvo ovogodišnje druženje proteklo je veoma uspješno. Prisustvovalo je 17 preduzetnika iz različiti branši. Prije samog početka povezivanja svi prisutni su obišli zgradu Networks-a, gdje se odnedavno nalaze i kancelarije Bisnode BH. U 2 sata, koliko je trajalo umrežavanje, svaki učesnik je razgovarao sa svakim, razmijenio pored kontakata, i različite ideje i planove za budućnost.

Ovaj način poslovnog „speed datinga“ se pokazao kao odličan koncept da se poslovni ljudi uvežu, preporuče, komuniciraju i skrate vrijeme koje im je potrebno da bi ugovorili sastanke.

Utisci i komentari o poslovnom druženju, i uopšteno o Bisnode su pozitivni:

Željko Matković, iz kompanije Eurosan Mostar izjavio je: „Jako sam zadovoljan i drago mi je da ima ovakvih događaja u BiH, inače ih nema puno. Ovakav događaj daje veliku priliku, i jako dobru priliku  za sklapanje novih poslovnih odnosa, i obavezno ću ponovno doći.“

Ema Bukovica, iz agencije za komunikacije EBBE COMS: „Drago mi je da sam po drugi put došla na Bisnode Speed Netwoking, izrazito sam zadovoljna iz razloga jer sam upoznala neke interesante ljude, i s nekima sam već ostvarila saradnju od prošlog puta. Danas sam upoznala isto tako interesantne ljude s kojim bih mogla uspostaviti saradnju ili ako ništa ostanemo u kontaktu ili imamo u vidu ukoliko bude potrebe za razmjenjivanje usluga u budućnosti.

Filozofija Bisnode jeste dati tržištu rješenja za potrebe sigurnosti poslovanja, umrežavanja i poslovnog znanja  Za sigurnost su tu Bisnode bonitetne solucije Boniteti.com – međunarodna on-line platforma sa bonitetnim informacijama za 16 milijardi subjekata iz 14 država (uključujući BiH) koje omogućavaju provjeravanje rizičnosti partnera.

Boniteti.com Vam nudi osnovne informacije o Vašem partneru, od datuma osnivanja preduzeća do kontakata i glavnih osoba. Zatim listu svih računa i informacije o blokadama i promjenama na računima, informacije o finansijskom stanju preduzeća, kroz bilanse, te pregled potencijala plaćanja, finansijsku ocjenu, što ujedno omogućava procjenu pouzdanosti partnera.

Bisnode, bonitetna kuća poslovnih informacija, koja pokriva regiju sa svojim uslugama prisutna je u 17 država Europe. Vodeći je ponuđač poslovnih i bonitetnih informacija, a od 1989. godine je pouzdan partner malim, srednjim i velikim preduzećima, bankama, osiguravajućim kućama i leasing kompanijama širom Europe. Od 2004. godine je i globalni strateški partner bonitne kuće Dun & Bradstreet koja posjeduje najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka, sa više od 250 miliona podataka o preduzećima iz 220 država.