Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zajedno sjedili i pili rakiju: Sjekirom smrskao komšiji glavu

policija srbija

Miloš Babić (47) iz Družetića kod Gornjeg Milanovca ubio je sjekirom Nenada Đurovića (51), svog komšiju iz sela.

Zločin se dogodio u petak kasno uveče, a ništa nije nagovještavalo da bi se mogla dogoditi tragedija. Komšije su sjedili u Đurovićevoj kući zajedno sa njegovom ženom i pili rakiju. U jednom trenutku su se žestoko posvađali.

“Njih dvojica su iz kuće izašla u dvorište vičući jedan na drugoga. Počeli su da se tuku, a Babić je iskoristio trenutak i otišao dublje u dvorište, gdje je pronašao sjekiru. Pritrčao je komšiji i udario ga u glavu. Đurović se srušio, a ubica mu je zadao još nekoliko udaraca sjekirom, a ovaj je preminuo na licu mjesta. Kada je policija došla po pozivu Nenadove supruge, zatekla je stravičan prizor čovjeka koji je nepomično ležao u lokvi krvi, smrskane glave”, rečeno je za Blic u istrazi.

Odmah po dolasku policije ubica se sam predao, a uviđaj je izvršio Viši javni tužilac u Čačku.

Kako se saznaje, Miloš i Nenad su prije tragične tuče popili dosta rakije i bili su jako pijani, pa u tome treba tražiti motive svirepog ubistva. Da li je tokom rasprave dotaknuta neka neprijatna tema koja je bila okidač za svađu, utvrdiće istraga.

Nenad Đurović dugo je bio neoženjen, a u brak je stupio sa ženom koju je prije izvjesnog vremena doveo iz Ukrajine. Kako se može čuti u selu, njegova porodica nikada nije blagonaklono gledala na takvu Nenadovu odluku, a pojedini članovi rodbine smatraju da je svađa između komšija izbila upravo zbog njegove ženidbe.

Prokleta rakija je kriva za sve

U selu kažu da su ubijeni i ubica bili u dobrim komšijskim odnosima i da nikada nisu bili u zavadi.

“Nikada nisu bili u zavadi, a šta je to moglo da se dogodi da Miloš na Nenada potegne sjekiru nije mi jasno. Skoro svakog dana sam ih viđao i ništa nije govorilo da imaju i najmanji problem. Za sve je kriva prokleta rakija”, rekao je sestrić pokojnika Milenko Stevović.