Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović: 1. mart je dan kada smo odlučili da BiH gradimo kao nezavisnu državu

BiH

covic

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je narodima i građanima BiH čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

– Bosna i Hercegovina je prije 24 godine postala nezavisna i međunarodno priznata država. Taj historijski trenutak ostati će zabilježen kao datum koji je opredijelio stanovnike Bosne i Hercegovine da svoju domovinu grade kao suverenu i nezavisnu državu.

Tog dana smo preuzeli i obavezu da ćemo nastaviti zajednički graditi BiH onakvu za kakvu smo se opredijelili izjašnjavajući se na referendumsko pitanje, a to znači državu ravnopravnih građana, konstitutivnih naroda i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Kao država i kao zajednica bit ćemo uspješni onoliko koliko iskreno i predano budemo radili na tome – navodi se u čestitki.

To prije svega znači, navodi predsjedavajući Predsjedništva BiH, da u BiH moramo do kraja izgraditi ambijent uzajamnog prihvaćanja, povjerenja, razumijevanja, uvažavanja, saradnje i poštovanja.

– U budućnosti nas čekaju brojni izazovi, težak i zahtjevan put koji vodi u Evropsku uniju. Na tom putu moramo biti jedinstveni u svom nastojanju da, zajedničkim snagama, sa željom i vjerom u bolje sutra, postanemo dio evropske porodice. Iskreno vjerujem da je taj cilj naša budućnost kojoj svi najiskrenije težimo – stoji u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića.