Gradonačelnik Hamiltona čestitao Dan nezavisnosti BiH

hamilton222

Gradonačelnik grada Hamiltona u Kanadi Fred Eisenberger čestitao je sugrađanima porijeklom i Bosne i Hercegovine 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

Na prijedlog Instituta za istraživanje genocida Kanade, Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike i BIC Hamilton, odlukom gradonačelnika čestitka je napisana na velikom elektronskom panou ispred zgrade Skupštine grada.

– To je najbolji poklon onima koji priznaju historijske rezultate referenduma iz 1992. godine, onima koji priznaju činjenicu da je Bosna i Hercegovina priznata tada kao nezavisna država, onima koji se osjećaju počastvovano zbog historijske činjenice da pripadaju generaciji utemeljitelja nezavisne, slobodne, suverene države Bosne i Hercegovine stigao je od gradonačelnika grada Hamiltona Fred Eisenbergera, velikog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Svojom odlukom on se stavio na stranu nezavisne, slobodne, suverene države Bosne i Hercegovine, na stranu istine i pravde, na stranu slobode i ljudskih prava – saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida u Kanadi.