Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danci najsretniji, BiH na 87. mjestu

Sarajevska Ferhadija kao modna pista

UN-ova inicijativa Mreža rješenja za održivi razvoj (SDSN) objavila je godišnje izvješće o sreći u svijetu, uz koje je i ljestvica zemalja na kojoj su zemlje poredane po tome koliko su njihovi građani sretni, a BiH je zauzela 87. mjesto, s ocjenom (5,16), prenose mediji.

Lista je sastavljena na temelju Gallupova globalnog istraživanja u 157 država, a ispitanici su stupanj sreće ocjenjivali od 0 do 10, pri čemu nula predstavlja najgori, a deset najbolji mogući život.

Najsretniji su stanovnici Danske, Švicarske, Islanda, Norveške, Finske, Kanade, Nizozemske, Novog Zelanda, Australije i Švedske.

Od zemalja bivše Jugoslavije najbolje mjesto zauzela je Slovenija koja je na 63. mjestu s ocjenom (5,77), slijede Hrvatska na 74. mjestu (5,48), Srbija na 86. (5,17), te Crna Gora na 88. mjestu s ocjenom (5,16).

Najnesretnijih pet država na svijetu su Burundi, Sirija, Togo, Afganistan i Benin.

Inače, svjetski izvještaj o sreći odnosi se, uz ostalo, na analizu s područja gospodarstva, psihologije, zdravlja, BDP-a po glavi stanovnika, očekivane životne dobi, percepcije korupcije i solidarnosti sugrađana.