Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađen i identificiran izvršilac razbojništva u Kaknju

bh play

Kakanjska je policija pronašla pljačkaša sportske kladionice “BH Play” u naselju Bilješevo kod Kaknja, koji je 7.marta počinio krivično djelo razbojništva i uz prijetnju nožem od uposlenice kladionice otuđio oko 550 KM.

Poduzetim operativnim aktivnostima došlo se do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti osoba G.F., rođen 1995. godine iz Kaknja, koja je lišena slobode. Policija je na deponiji otpada u mjestu Gornji Lučani pronašla crnu jaknu s kapuljačom, čarape, te druge predmete za koje je utvrđeno da je navedena osoba koristila prilikom izvršenja predmetnog razbojništva.

U okviru kriminalističke istrage policijski službenici su nastavili aktivnosti i na utvrđivanja eventualne povezanosti navedene osobe s izvršenjem drugih krivičnih djela počinjenih u proteklom periodu na području općine Kakanj, i te aktivnosti se još uvijek poduzimaju.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv navedene osobe će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “razbojništvo”.