Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranieri: Ovo nećemo ponoviti; Vardy: Nikada u životu nisam osjetio ovako nešto

vardy ranieri

Od otkaza na klupi Grčke u novembru 2014. nakon poraza od Farskih Ostrva, do naslova s apsolutnim autsajderom Leicester Cityjem godinu i pol kasnije. Da, to je priča 64-godišnjeg talijanskog trenera Claudija Ranierija.

Nije uspio odvesti Juventus, Inter, Atletico… do naslova, ali zato je napravio čudo s “lisicama”.

“Imam 64 godine, borim se dugo vremena, ali uvijek sam bio pozitivan. Uvijek sam vjerovato da ću osvojiti naslov prvaka negdje na kraju. Ja sam isti čovjek koji je dobio otkaz u Grčkoj, možda je netko tamo prekrižio moju karijeru”, rekao je Ranieri pa nastavio

“To nije nešto što će se zaboraviti, ali želi istaknuti da sam isti čovjek koji je bio na grčkoj klupi. Nisam se promijenio.”

“Ostajem u Leicesteru, ovu godinu ne možemo ponoviti, sljedeće godine borit ćemo se za 10. mjesto, nadam se. Moramo nastaviti rasti i boriti se.”

Ranieri je rekao da vjerovatno neće znati rezultat dok ne sleti u Englesku jer je bio u posjetu 96-godišnjoj majci u Italiji, ali naravno da tako nešto nije mogao propusiti.

“Kada se dogodi nešto takvo, ne možete shvatiti što ste zapravo napravili. Tottenham je vodio na poluvremenu, bio sam malo utučen. Kada je Cahill zabio, pomislio da bi se mogao dogoditi preokret. A kada je Hazard zabio počeo sam slaviti”, prenosi portal Goal.

Jedan od najzaslužnijih za slavlje Leicestera ove sezone je svakako Jamie Vardy.

“Ovo je nevjerovatan osjećaj. Nikada u životu nisam osjetio ovako nešto. Jedva smo ostali u ligi prošle godine, a sada ćemo podići trofej prvaka Engleske. To je samo pokazatelj koliko je svaki igrač u timu uložio u ovu ekipu i koliko smo svi skupa naporno radili. Svi u klubu, stručni stožer i mi igrači. Ovo je najveći uspjeh u historiji jednog velikog kluba i svi mi se osjećamo počašćeni što smo dio toga. Još je bolji osjećaj što smo ovo osvojili zajedno i sada ćemo uživati jer se isplatio svaki ternutak teškog rada”, izjavio je Vardy.

Nakon što je Leicester osigurao naslov oglasio se i vjerojatno najveći igrač ‘lisica’ iz povijesti kluba Gary Lineker.

“Ovo je fenomenalno! Toliko sam emotivan u ovom trenutku! U jednom se trenutku činilo da ćemo morati pričekati subotu, ali uspjeli smo! Ne mogu se sjetiti ničega iz historije što je veće od ovoga. Teško mi je uopće naći prave riječi. Zapravo, teško mi je uopće disati u ovom trenutku. Ovo je zapravo nemoguće!”, napisao je Lineker.