Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vjerni psi nisu se odvajali od umiruće djevojčice

psi djevojcica22

Petomjesečna Nora Hall doživjela je moždani udar 6. aprila i od tada je bila u stanju medicinski inducirane kome u dječijoj bolnici u Minneapolisu, priključena na aparate bez nade da će preživjeti zbog velikog oštećenja mozga.
Njeni roditelji bili su prisiljeni donijeti odluku koja im je slomila srce: isključiti bebu s aparata koji je održavaju na životu.

Norina majka Mary Hall pisala je o svojim mukama na Facebooku.

“Dozvolili su nam da držimo naše bassete zadnjih nekoliko dana jer su joj toliko privrženi”, napisala je i dodala da su psi vrlo utučeni i pod stresom te je zatražila savjet od članova međunarodne Facebook grupe posvećene bassetima da li da zadrži pse uz bolnički krevet svoje kćerke.

psi djevojcica33

Uz srčanu potporu ljudi s Facebook grupe, roditelji malene Nore zadržali su na koncu u bolnici pse koji se nisu odvajali od djevojčice.

– Što je duže držimo na aparatima, veće su šanse da će pretrpjeti još jedan moždani udar, srčani udar ili zatajenje organa koje će joj oduzeti život. Ne znamo kada i kako će se to dogoditi, ali će najvjerojatnije biti uskoro. Ukoliko se to dogodi, ljekari ne mogu garantirati da će preminuti ugodno i bezbolno”, poručila je svojim novostečenim prijateljima s Facebooka.

“Naša srca su potpuno slomljena. Naš svijet je skršen. Potreseni smo i patimo za našom malenom djevojčicom. Jako smo se trudili da je spasimo, ali to jednostavno nije bilo suđeno”, stoji u jednoj poruci Mary Hall.