Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset stvari koje niste znali o filmu “Prljavi ples”

prljavi ples333

Film o mladoj djevojci koja s roditeljima dolazi na ljetovanje i zaljubljuje se u sexy učitelja plesa, krajem osamdesetih oduševila je žene diljem svijeta.

I danas “Prljavi ples” svrstava se u najbolje ženske filmove svih vremena, a pravi fanovi bez problema gledaju ga stalno iznova, s istim oduševljenjem.

Donosimo 10 zanimljivih činjenica koje možda ni najveći fanovi nisu znali:

1. Jennifer Grey je bila 10 godina starija od Baby koju je glumila. Na audiciji je dobila 5 minuta da dokaže kako može glumiti 16-godišnjakinju.

2. Priča je inspirirana mladenačkim danima Eleanor Bergstein koja je napisala scenarij. U šezdesetima, kada je bila tinejdžerica, zvali su je Baby, a ona je s roditeljima posjećivala ljetovalište Catskills gdje je na kućnim zabavama naučila kako “prljavo plesati”.

3. Val Kilmeru ponuđena je uloga Johnnyja, no on ju je glatko odbio.

4. Za uloge Baby i Johnnyja na audiciji su bili i danas slavni glumci Sarah Jessica Parker i Billy Zane.

5. Scena u kojoj se Baby i Johnny zezaju na podu dvorane nije bila namijenjena za film! Kako bi se zagrijali, Jennifer i Patrick glupirali su se po dvorani, a redatelju se to toliko svidjelo da je odlučio ubaciti te trenutke u film.

6. Predivnu pjesmu “She’s Like the Wind” koju je izveo sam Patrick Swayze, glumac je napisao u suradnji sa Stacy Widelitz. Zanimljivo je da je ta pjesma bila namijenjena filmu ” Grandview, U.S.A”, ali ipak je završila u “Dirty Dancing”-u.

7. Vježbanje podizanja u rijeci glumci su snimali krajem septembra. Toliko su se smrzavali da su im usne bile plave pa zbog toga ni nema krupnih kadrova u tim scenama.

8. Patrick Swayze morao je nagovoriti Jennifer da ipak pristane glumiti u ovom filmu s njim jer ga nije podnosila na snimanju filma “Red Dawn”.

9. Film je zamalo završio u videotekama i preskočio kina. Publika koja je odradila probno gledanje uopće nije bila impresionirana filmom pa su tvorci razmišljali da ga ni ne puštaju u kina. Srećom, ipak su se odlučili za pravi potez.

10. Najpoznatija rečenica iz filma “Niko ne stavlja Baby u ćošak” skoro je bila izrezana. Swayze ju je mrzio, no kad je vidio kompletni film shvatio je da odlično pristaje u završnu scenu.