Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fokus TV u Banjoj Luci: DS sinonim za vrhunski komfor

Slovenačka kompanija “C Automobil Import” iz Ljubljane prezentovala je u Banjoj Luci najnovije modele DS automobila i to DS3, DS4 i DS5.

Francuska marka DS rođena u Parizu službeno je stvorena 1. juna 2014. i potvrđuje svoj cilj podizanje francuske automobilske industrije na nivo visoke klase. Nadahnuta najboljim francuskim znanjem i umijećem, DS nastavlja vrijednosti inovacije i otmjenosti naslijeđene od modela DS iz 1955.

Marka nudi automobile koji se ističu prepoznatljivim stilom, profinjenošću do najsitnijih detalja, plemenitim materijalima i tehnologijom, primjerice dizelskim hibridnim pogonskim sklopom Hybrid 4×4, koji se nudi na Novom DS 5. U Evropi se Marka distribuira na prodajnim mjestima DS STORE ili DS SALON (posebne zone unutar mreže CITROËN), a u Kini ima vlastitu mrežu prodajnih mjesta. [yuzo_related]

Tako DS klijentima pruža iskustvo Marke koja nadilazi proizvode te obuhvaća i vrhunsku ekskluzivnu ponudu, posebno klubom DS PRIVILÈGE.

Krasi ih avangardni dizajn, nove tehnologije, pažljivo izrađeni detalji, te vrhunski komfor i udobnost, ali i snažni i učinkoviti motori.

Samo u prošloj godini prodato je nešto više od 102.000 ovih vozila, i to najviše u Evropi koja je najvažnije tržište, iza koje potom slijedi Kina. Kako je istaknuto tokom prezentacije, najzastupljeniji model u prodaji je DS3, dok je najavljeno da će do 2022. godine na tržište biti lansirana dva nova SUV modela.

Nakon jučerašnje prezentacije predstavnicima medijskih kuća omogućeno je i da isprobaju sva tri modela DS automobila i uživaju u njihovom komforu i udobnosti. Ekipa Fokusa za vas je testirala automobil DS4, a u videu pogledajte detalje sa vožnje i prezentacija modela DS u Banjaluci. Donosimo i planove prodaje ovih vozila u BiH.

NOVI DS 3 I DS 3 CABRIO: JOŠ OTMJENIJI, SUVREMENIJI I UČINKOVITIJI

Nakon lansiranja DS 3 u 2010., 390 000 kupaca podleglo je šarmu te otmjene i savremene pariške ikone. Od Pariza do Tokija, od Londona do Buenos Airesa… DS 3 postao je prava ikona, zahvaljujući snažnoj osobnosti, jedinstvenom stilu, užitku u vožnji i savremenoj opremi.

ds3

Kupci ističu da u obje izvedbe, kabrioletu i limuzini, nudi vrhunski spoj udobnosti i dinamičnosti. Zahvaljujući tim uspjesima, Novi DS 3 i DS 3 Cabrio još su atraktivniji i njihov dizajn donosi novosti (novi prednji kraj, nove mogućnosti personalizacije) i još više funkcija (internetske usluge, sistem pomoći u vožnji). Kako bi zadržao lakoću u gradu i izvan njega, svestrani gradski automobil marke DS, koji je odnedavno opremljen mjenjačem najnovije generacije EAT6 sparenim s motorom PureTech 110.

NOVI DS 4 I DS 4 CROSSBACK: POHOD MARKE DS NA SEGMENT VRHUNSKIH KOMPAKTNIH LIMUZINA

Jedan model, dvije različite izvedbe i novi prednji kraj. Jedinstven stil koji se temelji na snažnim, prepoznatljivim elementima, jedinstvenim za marku DS. Još više napredne tehnologije i još više profinjenosti do najsitnijih detalja… Novi DS 4 i DS 4 Crossback su rođeni.

ds4

DS 4 od svog je lansiranja prodan u 115 000 primjeraka, a sada mu novi uzlet daju Novi DS 4, dinamična i elegantna kompaktna limuzina za klijente koji su u potrazi za doživljajima i užitkom u vožnji, te nova jedinstvena izvedba DS 4 Crossback pustolovnog i profinjenog izgleda s povišenim podvozjem.

Ta dvostruka ponuda odgovor je marke DS na očekivanja klijenata segmenta vrhunskih kompaktnih limuzina. Taj je segment obogaćen pojavom novih izvedbi snažnog karaktera. Crossoveri sada čine 30 % tržišta vrhunskih kompaktnih limuzina.

NOVI DS 5: UTJELOVLJENJE MARKE DS

Uz avangardan dizajn, dinamična vozna svojstva, profinjenost i posvećenost detaljima te
ponudu naprednih tehnologija, novi DS 5 ima sve atribute sadašnjih i budućih automobila marke DS.

Poput prave perjanice, novi DS 5 utjelovljuje avangardni duh marke DS i predstavlja novu prednju masku – identitet budućih modela Marke.

Od okomito postavljene i pomno oblikovane prednje maske s logotipom DS u sredini do svjetlala DS LED Vision, od tableta osjetljivog na dodir najnovije generacije do učinkovitih motora…

ds5

Toliko je novosti koje novi DS 5 dodaje svemu onome po čemu je već poznat, kao što je njegova jedinstvena silueta te izvanredan vanjski i unutarnji dizajn (profinjenost do najsitnijih detalja i vozačevo mjesto nalik kokpitu).

Od Evrope do Kine, DS 5 je posvuda ostavio dubok trag. Novi DS 5 dodatno podiže letvicu novim prednjim krajem, avangardnim stilom, profinjenošću i posvećenošću detaljima, dinamičnim i sigurnim voznim svojstvima dostojnim automobila koji nosi znak DS, te prvoklasnom tehnologijom u službi dizajna i performansi. Ukratko, automobil koji privlači pozornost.

Taj je model premijerno u svijetu predstavljen na Ženevskom salonu 2015.