Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“100 najvećih u BiH”: EuroExpress generalni pokrovitelj

marinko tomic EuroExpress

Marinko Tomić, generalni direktor EuroExpress brze pošte i generalni sponzor projekta
“100 najvećih u BiH” izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će EuroExpress podržati ovogodišnji 29-ti izbor “100 najvećih kompanija u BiH”.

“Doboko vjerujemo da bez međusobne sprege i saradnje privrednika i nosioca vlasti
odnosno državnih organa nije moguće napredovati i kreirati okruženje za brži i lakši razvoj domaće ekonomije. Rast koji je kompanija EuroExpress napravila za osam godina
postojanja rezultat je predanog rada i istrajavanja na visokom kvalitetu usluge.
Kvalitet je ono što povezuje sve trajne vrijednosti, a kvalitet je također i glavno obilježje izbora “100 najvećih kompanija u BiH”.

Pored stalnog rasta koji iz godine u godinu bilježimo, osnovna karakteristika koja nas opisuje jeste da smo mi jedina 100 posto domaća kompanija koja svoj uspjeh zasniva na domaćem mladom i, velikim dijelom, obrazovanom kadru i snažno podržavamo, kad god je to moguće, princip “kupujmo domaće” čime dodatno nastojimo pružiti svoj doprinos jačanju domaće privrede”, kazao je Tomić i dodao:

“Podrškom ovoj manifestaciji želimo da prenesemo poruku da, iako živimo u neizvjesnim i izazovnim vremenima, ne trebamo nikada da zaboravimo na domaće privrednike, na
kvalitet koji može da se mjeri i svjetskim standardima, a da je ova manifestacija centralni poslovni događaj na kojem se stiču i razmjenjuju korisna iskustva i znanja, dok se onim najboljima uručuju zaslužene nagrade”.

marinko tomic EuroExpress 1

 

Tomić je istakao da je EuroExpress brza pošta još od septembra 2014. godine generalni zastupnik FedEx-a za BiH, svima dobro poznatog svjetskog lidera u oblasti transporta.

“Tim partnerstvom smo proširili usluge prevoza na 220 zemalja širom svijeta, i proširili oblast djelovanja na usluge izvoza-izvoza i špediterske usluge. Danas nudimo kompletnu uslugu prevoza, uvoza, carinjenja i dostave, a u ovoj godini planirana su i dodatna tehničko-tehnološka unapređenja.

Današnji svijet je nemoguće zamisliti bez prevoza dobara koji se 24 sata 365 dana u
godini neprestano odvija manjim ili većim intezitetom. Uz razmjenu infromacija transport se istakao kao neosporna potreba današnjeg čovjeka. Mi smo tu da ispunimo svoju zadaću i budemo najbolji izbor u oblasti transporta, a ko će biti najbolji među najboljim kompanijama u BiH saznaćemo zajedno 30. juna.”