Počelo okupljanje u Banjoj Luci, banjalučki park pod opsadom

banja luka uoci protesta11

Prvi autobusi s pristalicama opozicije i vladajućih stranaka već stižu u Banju Luku, gdje će danas u podne prisustvovati javnim okupljanjima, ali različitim povodom.

Opozicija je najavila protest „Oslobodimo Srpsku“, a vladajuće stranke na to zakazale miting, kako kažu, podrške RS-u „Srcem za Srpsku, stop izdaji“.

Na ulicama u širem centru Banje Luke su od jutros jake policijske snage, među kojima i “specijalci” i jedinice za podršku.

Postavljene su i željezne ograde oko mjesta gdje će opozicija održati protest, kao i zaštita ograde kako bi se spriječio prilaz objektima u kojima su sjedišta institucija RS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine RS-a i Palata predsjednika RS-a.

U potpunom okruženju, ograđen željeznim ogradama je Park „Mladen Stojanović“, gdje će opozicija danas održati svoj skup. Nešto iza 10 sati u park su stigli i neki opozicioni lideri, među njima Dragan Čavić i Branislav Borenović.

borenovic protesti

cavic banja luka

banja luka protesti1

FOTO N1

banja luka protesti

Aktivisti opoziciji stižu u Park Mladen Stojanović

banja-luka-protesti1

banja luka protesti2

Postavljena je bina, a pripremlji su i transparetni na kojima su ispisane kritike vlastima: „SNSD mafija“, „Dole režim“…

I na Trgu Krajine je sve spremno i za miting vladajućih stranaka u RS (SNSD, DNS i Socijalističke partije).