Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rekordima do titule: Zrinjski podigao četvrti šampionski pehar Premijer lige

zrinjski titula dodjela pehara7
FOTO Anadolija

Pero Stojkić, kapiten HŠK Zrinjski ispred svojih saigrača podigao je večeras na stadionu “Pod Bijelim brijegom” u Mostaru pehar za prvaka Bosne i Hercegovine, koji mu je uručio Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Dodjelom pehara i odličja nogometašima HŠK Zrinjskog, nakon utakmice posljednjeg kola domaćeg prvenstva Zrinjski – Sloboda (2:1), okončana je još jedna sezona Premijer lige BiH.

Medalju za fudbalskog prvaka BiH dobio i Dragan Čović, član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH. Iz Uprave Zrinjskog “neobičan potez” obrazložili su istakavši da je Čović primio medalju “zbog nesebične podrške klubu”.

zrinjski titula dodjela pehara1

Prije početka utakmice navijači Zrinjskog Danielu Graovcu dodijeli su priznanje “Filip Šunjić – Pipa”, koje Ultrasi tradicionalno na kraju sezone daju najborbenijem nogometašu Zrinjskog u protekloj sezoni.

Nakon završetka utakmice trener Mostaraca Vinko Marinović zahvalio je svojim igračima na odličnoj sezoni, istaknuvši kako su pokazali da su trenutno najbolja momčad u BiH te su zasluženo uzeli pehar namijenjen prvaku.

zrinjski titula dodjela pehara

Proslava naslova, koja se trebala održati večeras ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, otkazana je zbog lošeg vremena.

U sezoni u kojoj je Zrinjski došao do četvrtog naslova državnog prvaka (prethodni naslovi osvojeni su 2005., 2009. i 2014. godine), Plemići su oborili niz klupskih rekorda.

zrinjski titula dodjela pehara6

Nogometaši Vinka Marinovića ostvarili su rekordnu 21 pobjedu, rekordan broj bodova (69), rekordan broj bodova u gostima (32) i rekordan broj utakmica bez primljenog pogotka (19).

Na zimsku stanku Zrinjski je otišao s bodom manje u odnosu na vodeću Slobodu, a onda je uslijedilo fantastično proljeće mostarskog kluba. U 12 odigranih kola u drugom dijelu sezone Zrinjski je ostao neporažen, upisavši devet pobjeda i tri neodlučena susreta.

zrinjski titula dodjela pehara5

Na putu do naslova trener Marinović je koristio usluge 28 nogometaša, a najstandardniji je bio Jasmin Mešanović koji je nastupio u 29 utakmica. 23-godišnji napadač s 11 postignutih golova ujedno je bio i najbolji strijelac Plemića.

BH Telecom Premijer liga: Borac i Slavija ispali, Olimpic se spasio

Nogometaši Zrinjskog nemaju puno vremena za odmor i s pripremama će krenuti već sljedećeg mjeseca, a prve službene utakmice igrat će od 13. do 20. srpnja u okviru drugog pretkola Lige prvaka.

Zrinjski će svog protivnika u najelitnijem evropskom klupskom natjecanju saznati 20. juna kada će u sjedištu UEFA-e biti izvučeni parovi prvog i drugog pretkola.