Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preko Skypea više ne možete dijeliti fajlove veće od 100MB

Skype

Korisnici, koji Skype koriste na svakodnevnom nivou i za različite namjene, vjerovatno ovaj servis ne koriste samo za VoIP, već i za transfer fajlova. Dijeljenje fajlova sa kontaktima na Skype-u je veoma lako i praktično se svodi na “drag and drop” funkcije. Međutim, najnovije promjene koje je Microsoft unio u servis neće odgovarati revnosnijim korisnicima Skype servisa.

Microsoft je odlučio da limitira transfer fajlova preko Skype-a na 100MB, pa će oni koji žele da pošalju fajl koji je veći dobiti “error” poruku i biće blokirani pri pokušaju dijeljenja ovakvog fajla. Najbolji način zaobilaženja ovog problema jeste upload fajla na OneDrive i dijeljenje linka sa kontaktom ili dijeljenje fajla na 100MB arhive i slati ih jednu po jednu.

Transfer fajlova na Skype-u je sinhronizovan na svim uređajima, pa kada se fajl šalje na PC-u, biće ponuđen za preuzimanje i na smartfonu ili tabletu. Također, ukoliko izgubite Internet konekciju tokom slanja fajlova, Skype sada podržava auto-pauziranje, omogućavajući nastavak transfera nakon povratka online. Na kraju, treba istaći da fajlovi koji se prenose kao dio Skype razgovora online dostupni ostaju tokom 30 dana.