Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Green kažnjen s 25.000 dolara, ali igra četvrtu utamicu protiv Oklahome

Draymond Green

Draymond Green kažnjen je s 25.000 dolara, ali je svestrani košarkaš Golden Statea izbjegao suspenziju zbog udaranja centra Oklahoma Cityja Stevena Adamsa, te će biti na raspolaganju Steveu Kerru za četvrtu utakmicu finala Zapadne konferencije.

No, iako će moći pomoći svojim suigračima u noći s utorka na srijedu u Oklahoma Cityju u pokušaju da izjednače rezultat u seriji na 2-2, Green će morati biti oprezan kako ne bi zaradio novu nesportsku pogrešku koja bi ga diskvalificirala za jedan od sljedećih dvoboja.

Naime, iz NBA ureda su preinačili odluku sudaca i okarakterizirali Greenov udarac nesportskom greškom druge kategorije.

Da su na isti način tu situaciju procijenili suci trećeg dvoboja, Green bi bio isključen i ne bi mogao igrati ni u četvrtom dvoboju.

Sam košarkaš Warriorsa i njegov trener Steve Kerr još za vrijeme dvoboja su uvjeravali suce da Green nije imao nikakvu namjeru udariti Adamsa. To je i Green istakao nakon dvoboja rekavši da “nikome ne želi na košarkaškom terenu oduzeti mogućnost da jednog dana bude roditelj”. No, izvršni dopredsjednik NBA lige za košarkaška pitanja Kiki VanDeWeghe se s time nije složio.

Green je u dosadašnjem dijelu doigravanja skupio tri kaznena boda zarađenim nesportskim greškama te će ga sljedeće nesportska koštati propuštanja jedne utakmice.