Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić: Zadatak nam je da BiH opet učinimo velikim gradilištem

niksic sdp

Programskim konvencijama u Visokom, Zenici, Ilijašu i Vogošći, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nastavila je sa prezentacijama svog Izbornog programa.

U svom Izbornom programu se SDP zalaže za promjenu trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini, pogotovo na privrednom planu.

U svom Izbornom programu SDP se zalaže za brži ekonomski razvoj kroz osnivanje i pokretanje centara za razvoj karijere i preduzetništva, koji bi unutar općinske administrativne strukture, trebali postati centralno mjesto za upravljanje razvojem općina. Ti centri bi bili vodiči za investiciona ulaganja, kojima bi se na jednom mjestu omogućilo dobijanje svih potrebnih informacija za ulaganja, izgradnju privrednih objekata i kupovinu zamljišta sa podacima o opremljenosti lokaliteta i mogućnostima prilagođavanja namjeni građevinskog zemljišta.

sdp  konvencija

„U ovom periodu, svi zajedno, moramo biti lobisti i zastupnici naših izbornih programa, jer nam je glavni neprijatelj trenutno stanje u državi. Zadatak nam je da BiH opet učinimo velikim gradilištem i pogodnim tlom za investiciona ulaganja. SDP BiH je iskreno ušao u okrupnjavanje ljevice i smatramo da je to pravi put za Bosnu i Hercegovinu, ali nikome nećemo dozvoliti da nas ucjenjuje i da se igra sa kredibilitetom i imenom SDP BiH“, objasnio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Senaid Begić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK, u svom obraćanju je naveo da SDP BiH u narednom periodu čeka nimalo lagan posao.
“Čeka nas težak i predan rad u naredna četiri mjeseca da odbranimo poziciju SDP BiH”, dodao je Begić.

sdp  konvencija111

Predsjednik OO SDP BiH Visoko Muhamed Husić najavio je da će SDP BiH na izbore u ovoj općini izaći samostalno i da ima povjerenje u kandidate i kandidatkinje ove organizacije.
„Prezentovat ćemo naše projekte, a posebno kandidata za načelnika Ermina Dlakića i nosioca liste Dejana Šćepanovića. Uvjereni smo da sa njima dvojicom SDP BiH u Visokom može vratiti povjerenje svih građana“, istakao je Husić.

Prisutnima u Visokom su se obratili i Dejan Šćepanović, nosilac liste SDP BiH za Općinsko vijeće, Ermin Dlakić, kandidat za načelnika Visokog i Jasmina Zubić, zastupnica u Parlamentu FBiH.

Izborni program GO SDP BiH Zenica detaljno je prezentirao Mladen Simić, predsjednik ove organizacije.

„Ovom konvencijom smo otvorili izborni ciklus. SDP BiH nikad nije bio protiv napretka Zenice, uvijek ćemo se boriti isključivo protiv svake podjele i diskriminacije građanki i građana našeg grada“, naveo je Simić.

Na Programskoj konvenciji u Zenici članicama, članovima i simpatizerima obratili su se Adnan Begović, kandidat za gradonačelnika Zenice, Damir Mašić, politički direktor SDP BiH, Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH i Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, saopćeno je iz SDP-a.