Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozači se upozoravaju na oprez zbog učestalih odrona na kolovoz

BiH

putevi odron
Ilustracija

Zbog završne faze izgradnje novog graničnog prijelaza Gorica, sutra do ponoći, zatvoren je taj granični prijelaz, a saobraćaj je preusmjeren na granični prijelaz Bijača ili samo za putnička vozila granični prijelaz Osoje, javlja Anadolu Agency (AA).

Istovremeno, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani (Banja Luka-Bosanska Gradiška). Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Inače, u većem dijelu BIH jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Ovako vrijeme pogoduje i učestalim odronima kamenja na kolovoz, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na dionici magistralnog puta M-4 Priboj-Simin Han u toku je sanacija klizišta, zbog čega se saobraća naizmjenično, uz svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta M-5 Blažuj-Kiseljak-Busovača u toku su radovi na sanaciji potpornog zida u mjestu Gromiljak i radovi na redovnom održavanju kod mjesta Han Ploča, zbog čega se saobraća usporeno, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Sanacija škarpi i naizmjenično saobraćanje, jednom trakom, aktuelno je na dionici magistralnog puta M-18 Srednje-Olovo.

Kraći zastoji u odvijanju saobraćaja, zbog sanacionih radova, mogući su i na dionicama: Šićki Brod-Srebrenik, Olovo-Kladanj, Ustikolina-Goražde i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.