Nakon priče o Baždareviću na Poljudu, oglasio se Hajduk

bazdarevic

Nakon što se danas pojavila informacija da je splitski Hajduk zainteresovan na klupu dovesti Mehmeda Baždarevića, aktuelnog selektora nogometne reprezentacije BiH, nije trebalo dugo čekati na zvanično saopštenje kluba sa Poljuda.

“Nepotrebne su u ovom trenutku špekulacije o budućnosti trenera Damira Burića na klupi prve momčadi HNK Hajduk. Tek imenovanjem novog sportskog direktora razgovarat će se i o tom važnom segmentu poslovanja kluba.

Radi se o poslovnim procesima u kojima se odluke ne donose u jedan dan, te je nužno obaviti sve aktivnosti kako bi spremni krenuli s pripremama za novu sezonu u kojoj nas očekuju domaće, ali i europske obveze”, stoji u kratkom priopćenju Hajduka.

Podsjećamo, osječki portal Glas Slavonije (odakle dolazi i aktuelni predsjednik Bilih Ivan Kos) danas je objavio kako se “aktuelni trener Hajduka Damir Burić sastao se s novim predsjednikom Hajduka Ivanom Kosom”.

“Burić je kazao kako je sastanak bio korektan te kako je on predsjednika upoznao sa stanjem u igračkom kadru, iznio mu svoju viziju kako bi u budućnosti trebao funkcionirati klub kada je u pitanju stručni segment. Nakon sastanka procurila je neslužbena informacija kako Burić više nije u prvom planu prvog čovjeka struke Bilih. Navodno je Kos već krenuo u potragu za novim trenerom. Među imenima kojima se špekulira su Blaž Slišković, Branko Karačić, Zoran Vulić, Nenad Bjelica. Među neslužbenim kombinacijama pojavilo se i ime Mehmeda Baždarevića, aktulenog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je ponuđen kao opcija Hajduku”, javio je danas Glas Slavonije.

U slučaju da od cijele priče nešto i bude, to bi automatski značilo da BiH ostaje bez selektora, jer NSBiH ne bi dozvolio da Bažadarević sjedi na bilo kojoj drugoj klupi dok vodi reprezentaciju BiH!