Cavsi isprašili Raptorse i poveli u finalu Istoka sa 3:2 (VIDEO)

lebron-james-demar-derozan

Cleveland je na svom terenu razbio Toronto s 38 razlike u petoj utakmici finala Istočne konferencije (116:78), poveo 3:2 u seriji i sutrašnjom pobjedom u gostima može osigurati drugo NBA finale zaredom.

Nakon dva poraza u Kanadi, kojima su pokvarili savršeni ulazak u doigravanje (10:0), ali i priliku da pometu suparnike poslije pobjeda u prve dvije utakmice finala Istoka, Cavsi su Raptorse ponizili sjajnom odbranom, pa je LeBron James prosjedio zadnju četvrtinu nakon što je zabio 23 koša uz osam dodavanja i šest skokova.

“King” James je 191. utakmicom u play-offu preskočio Magica na 12. mjestu i 1.320. slobodnim bacanjem izjednačio se na drugom mjestu s Koebom, ispred njega je samo Jordan s 1.463.

Kyrie Irving također je ubacio 23, a Kevin Love bio je prvi strijelac s 25 koševa, dok je Tristan Thompson s 10 skokova bio najbolji pod obručima.

Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena, koje su Cavsi završili s 31 košem prednosti, što je najveća razlika u historiji finala Istoka, a njihova Velika trojka (James, Irving, Love) zabila je više od cijele suparničke ekipe (43:34). Cijelu utakmicu najbolje je sažeo trener gostiju Dwane Casey ovim riječima: “Isprašili su nam guz..e.”

Raptore su predvodili DeMar DeRozan sa 14 i Kyle Lowry 13 kpševa, a podbacio je i Bismack Biyombo, koji je nakon 40 skokova u dvije prethodne utakmice, na ovoj imao tek četiri, a jedina dobra vijest za Toronto je povratak Jonasa Valanciunasa.

Litvanac je ubacio devet koševa za 18 minuta, nakon što je zbog ozljede gležnja propustio osam utakmica.