Zvijezda iz Gradačca na korak do povratka u Premijer ligu

zvijezda gradacac

Poslije 28. kola Prve lige Federacije lider na tabeli više nije Metalleghe BSI koji je poražen (1:0) na gostovanju kod GOŠK-a. Vodstvo na tabeli je preuzela Zvijezda koja je slavila (0:1) na gostovanju u Banovićima protiv Budućnosti. Zvijezda sada ima 56 osvojenih bodova dok drugoplasirani Metalleghe ima bod manje.

Zvijezda do kraja sezone igra protiv GOŠK-a kod kuće i Čapljine u gostima, dok Metalleghe igra kod kuće protiv Čapljine, te u gostima protiv Goražda.

Metalleghe je poražen od GOŠK-a sa 1:0 i tako je vjerovatno prokockao plasman u BHT PL BiH, te tako lidersko mjesto prepustio Zvijezdi koja je golom Srđana Savića u 20. minuti utakmice došla do pobjede protiv Budućnosti iz Banovića. Strijelac jedinog gola za GOŠK je bio Mišić u 74. minuti utakmice sa jedanaest metara.

U duelu između Branitelja i Goražda slavili su gosti rezultatom 0:2. Već u osmoj minuti Šuntić je doveo goste u vodstvo da bi konačan rezultat postavio Geca u 36. minuti utakmice. U jednom neizvjesnom duelu Čapljina je na svom terenu slavila (1:0) protiv Novog Travnika, a strijelac jedinog gola bio je Jazvin u 80. minuti susreta.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Brastvo je sa visokih 5:0 porazilo Bosnu Visoko, a domaće je u vodstvo doveo Mujkić u 15. minuti utakmice da bi onda u 52. Diabang udvostručio prednost Bratstva. Do kraja su gledatelji vidjeli još tri gola i to sva tri u mreži gostiju. Prvo je u 87. Mujkić svojim drugim golom postigao treći pogodak za domaće da bi se dvije minute poslije u strijelce upisao Diatta. Konačan rezultat je u 90. minuti svojim drugim golom postavio Diabang.

Rudar iz Kaknja je golom Sikire slavio (0:1) na gostovanju u Ljubuškom protiv Sloge dok je Jedinstvo deklasiralo Podgrmeč sa 0:7. Hat trick je postigao delić, dva gola je postigao Nuspahić dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Burnić i Šiljeg.

Orašje je na nevjerovatan način stiglo do boda protiv Radničkog. Naime, gosti su golom Junuzovića imali prednost od 0:2 do sudijske nadoknade kada su svirana dva jedanaesterca za domaće, a precizni izvođači su bili Vila i Vidović za bod Orašja.

Rezultati

Branitelj-Goražde 0:2 (Šuntić 8’, Geca 36’)
Čapljina-Novi Travnik 1:0 (Jazvin 80’)
GOŠK-Metalleghe 1:0 (Mišić (p) 74’)
Budućnost-Zvijezda 0:1 (Savić 20’)
Bratstvo-Bosna Visoko 5:0 (Mujkić 15’, 87’, Diabang 52’, 90’, Diatta 89’)
Sloga-Rudar 0:1 (Sikira 34’)
Podgrmeč-Jedinstvo 0:7 (Delić 36’, 39’, 65’, Nuspahić 49’, 90+1’, Burnić 58’, Šiljeg 87’)
Orašje-Radnički 2:2 (Vila (p) 90+1’, Vidović (p) 90+2’; Junuzović 8’, 50’)