Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Carlo Ancelotti o Zlatanu, Unitedu, Mourinhu, Bayernu

Carlo-Ancelotti

Novi menadžer Bayern Minhena i čovjek koji je tri puta bio šampion Evrope kao trener, a dva puta kao igrač, Carlo Ancelotti, dao je interesantan intervju britanskom Telegraphu, u kome, između ostalog, najviše govorio o Manchester Unitedu.

Bayern će biti njegov osmi klub u bogatoj trenerskoj karijeri, u kojoj je predvodio Milan, Juventus, Chelsea, PSG i Real Madrid.

Ancelotti je prokomentirao aktuelnu situaciju u evropskom fudbalu.

“Ono što se dogodilo sa Ranijerijem je stvarno nevjerovatno” kaže Ancelotti za svog sunarodnika koji je treći Italijan koji je osvojio englesku Premijer ligu. Prvi je pogađate – Ancelotti.

Otkrio je da je odbio da naslijedi Alexa Fergusona 2013. godine!

“Bio sam blizu Manchester United 2013. godine. Prije nego što sam stigao u Real Madrid, dopisivao sam se sa Alexom koji mi je tada ponudio tu mogućnost. Međutim, tada sam već bio dao riječ Real Madridu, tako da sam Fergusonu rekao ne. Tada sam želio, kao što želim i sada, da se vratim u Englesku. Međutim, sada se pojavila mogućnost da preuzmem Bayern” kaže Ancelotti.

Upitan šta misli o imenovanju Josea Mourinha za novog trenera Uniteda, Ancelotti je govorio veoma afirmativno o svom kolegi.

“Mislim da su Mourinho i United dobra kombinacija. Jose odlično poznaje Premijer ligu i jedan je od najboljih trenera na svijetu.”

Što se Louisa van Gaala tiče, Ancelotti je kazao:

“Ovako, moje mišljenje je da je on došao na klupu Uniteda nakon odlazaka nekih legendarnih igrača, poput Ferdinanda, Skolsa i Giggsa… Naravno i nakon Fergusona.
Slično se desilo i Milanu. Kada su otišli Maldini, Gattuso, Inzaghi potrebno je bilo jako brzo izgraditi novi tim. Međutim, često je za to potrebno vrijeme, a tako veliki klubovi ga nemaju. Ove sezone u Unitedu su se pojavili neki sjajni mladi igrači, koji bi pod Mourinhovom palicom mogli da postanu generacija koja će vratiti osmjehe na lica navijača” rekao je Ancelotti.

Dotakao se i Zlatana Ibrahimovića.

“Što se tiče Ibrahimovića – on više nije mlad, ali je itekako spreman da igra vrhunski fudbal. Mislim da mladom timu Uniteda treba jedan takav igrač, sa iskustvom i pobjedničkim mentalitetom”, kaže Ancelotti.

Kada je u pitanju Bayern, Ancelotti kaže:

“Pep Guardiola je uradio fantastičan posao. Bayern je napravio promjenu na klupi zato što je to Guardiola želio. Što se mene tiče idem u Minhen da pobjeđujem u svim takmičenjima”, zaključio je Ancelotti.