Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukaku želi napustiti Everton: Sada moram napraviti dobar izbor

lukaku

Belgijski napadač Romelu Lukaku (23) javno je izrazio svoju želju da napusti redove Evertona i ode u klub u kojem će moći da osvaja trofeje.

Lukaku je u sezoni koja je nedavno završena postigao 25 golova za “karamele” i mnogi ga povezuju s povratkom u Chelsea, dok je njegov otac nedavno izjavio da vjeruje da bi njegov sin mogao preći u Manchester United ili Bayern.

Everton je dobio novog vlasnika Farhada Moshira i Lukaku kaže da će saslušati šta ima da mu kaže, ali da će se i dalje nadati da će napustiti klub.

“Sada sam došao u fazu kada moram napraviti dobar izbor za nastavak moje karijere. Everton ima novog investitora i pristojno ću saslušati šta ima da mi kaže. Međutim, imam neke svoje ideje na umu. Želim osvajati trofeje. Imao sam vrlo dobru sezonu, ali je za mene došlo vrijeme da osvajam titule. To je razlog zašto igram fudbal. Imam taj trofejni način razmišljanja iz Chelseaja”, jasno je izrazio svoje želje Lukaku za britanske medije.

Everton je sezonu u Premier ligi završio na razočaravajućem 11. mjestu zbog čega je menadžer Roberto Martinez dobio otkaz.

Lukaku je seniorsku karijeru počeo u Anderlechtu iz kojeg je 2011. prešao u Chelsea, koji ga je slao na posudbe u West Bromwich Albion i Everton. U ljeto 2014. “karamele” su ga otkupile od “plavaca”. Za Everton je odigrao 127 utakmica u svim takmičenjima i postigao 61 gol. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 43 puta i dao 12 golova.