Ivan Kostić: Iz Slobode me još nisu kontaktirali

kostic sloboda

Nogometaš Ivan Kostić (26) jedan je od igrača Slobode kojima je istekao ugovor.

Rođeni Nišlija, koji je na Tušanj došao iz banjalučkog Borca, na popisu je igrača koje Tuzlaci žele zadržati i za narednu sezonu.

Međutim, još nije poznato da li će iskusni stoper ostati na Tušnju, obzirom da bi ga u svojim redovima rado vidjeli još neki premijerligaši.

– Iz Slobode me još nisu kontaktirali. Očekujem poziv radi dogovora o nastavku saradnje. Klauzula iz ugovora obavezuje me da prvo o novom ugovoru razgovaram s ljudima iz Slobode, pa tek onda mogu potražiti novi klub – izjavio je Kostić za Fenu.

Prema nezvaničnim informacijama Sloboda se do početka naredne sezone i prve evropske utakmice želi pojačati s desetak nogometaša.

Među ostalima, na meti Tuzlaka je 28-godišnji Beograđanin Ivan Marković, koji je nastupao za bugarske klubove CSKA Sofiju i Cherno More (Varna), te grčki Levadiakos.

Osim njega, u Slobodi bi rado angažovali Mahira Karića iz Čelika, te Dušana Hadžića iz Radnika, koji je u finalu Kupa BiH bio koban za ekipu Husrefa Musemića.

Prema najavi predsjednika Slobode Azmira Husića, Tuzlaci namjeravaju dovesti i par igrača iz Južne Amerike.

Za sada je na Tušanj došao jedino golman Drine Filip Erić. Otkaz su dobili Slobodan Lakičević, Anes Haurdić, Perica Ivetić i Adnan Salihović, dok su na posudbu upućeni Omar Pršeš, Mirza Hamzabegović i Armin Musić.