Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indijka rodila bebu “džina”

_89802805_89802804

Indijka je u državi Karnataka carskim rezom rodila kćer tešku 6,8 kilograma za koju doktori smatraju da bi mogla biti najteža beba ikad rođena u zemlji. Kći 20-godišnje Nandini teži koliko inače teže bebe od šest mjeseci.

Doktori su za lokalne medije rekli da su provodili testove kako bi otkrili zašto je beba toliko velika. “To je sigurno najveća beba u Indiji. Ne znam je li najveća na svijetu, to sad ne mogu reći”, rekao je dr. Venkatesh za BBC.

Osim što je teška, beba je i izrazito dugačka. “Beba je dugačka 62 centimetra dok su bebe u Indiji u prosjeku dugačke 50 centimetara”, rekao je drugi doktor koji trenutno brine o Nandini i njezinoj bebi.

https://youtu.be/iISqZ16yO78

Pretile bebe često rađaju mame dijabetičarke pa je to bila prva stvar koju su doktori provjerili, ali Nandini je imala šećer u krvi u granicama normale.

Prema zabilježenim podacim dosad najteža beba u Indiji rodila se u decembru 2015. godine sa 6,7 kg, a svjetski rekord drži dječak koji se rodio u Aversi, u Italiji, u sepetmbru 1955., a bio je težak nevjerovatnih 10,2 kilograma.