Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Tiguan stigao u BiH

Novi Tiguan promovisan u Zemaljskom muzeju BiH

U botaničkoj bašti Zemljaskog muzeja BiH upriličena je promocija novog VW Tiguana.

“Umjesto glamuroznih light efekata, Volkswagen i kompaniji Porsche BiH odlučili su sredstva namijenjena za promociju novog Tiguana donrati Zemljaskom muzej BiH, sigurno jednoj od najvažnijih kulturnih institucija u našoj zemlji. Donaciju od 10.000 KM uručili smo v.d. direktora Zemaljskog muzeja BiH Mirsadu Sijariću”, kazao je za Fokus.ba brand menadžer Ismir Omeragić.

Novi Tiguan stiže pod novim sloganom “onroad, ofroad, online”.

“Treći segment slogana ‘online’ znači totalnu digitalizaciju i svaki novi Tiguan posjeduje online konekciju 24 sata, koja je za kupce gratis. Ono što je još važnije, svi noviteti i poboljšanja na novom Tiguan neće uticati na njegovu cijenu. Novi Tiguan ostat će, kada je cijena u pitanju, kao i model prve generacije”, kazao je Omeragić.

vw tiguan promocija5

Promocija novog Tiguana u Zemaljskom muzeju BiH označila je i početak prodaje u BiH.

Tiguan već godinama čini važan stub marke Volkswagen po pitanju njezinih proizvoda. Preko 2,8 miliona primjeraka prodano je od 2007. godine na više od 170 tržišta tako da je omiljeni kompaktni SUV postao najprodavaniji model. S novim Tiguanom Volkswagen želi nastaviti sa svojom pričom o uspjehu, a pri tome nije samo usavršio područje udobnosti i funkcije. I novi dizajn sada je elegantniji te istovremeno zrači snagom i suverenošću. U odnosu na prethodni model istovremeno je povećana unutrašnjost i dorađeno je područje infotainmenta.

Novi Tiguan oduševljava izborom motora, koji uključuje osam varijanti od 115 KS/85 kW do 240 KS/176 kW – svi redom snažniji i štedljiviji od njihovih prethodnika. Četiri među njima serijski su opremljena pogonom na sve točkove 4Motion.

Za novi Tiguan dostupne su brojne inovativne sigurnosne tehnologije i sistemi potpore. Između ostalog tu se ubrajaju Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi i integriranom funkcijom prepoznavanja pješaka, Lane Assist, proaktivna zaštita putnika i aktivni prednji poklopac za zaštitu pješaka i biciklista (u sklopu serijske opreme).

Međutim i brojni sitni detalji doprinose tome da se vožnje i putovanja učine što udobnijima. Tu se ubrajaju i nova opcijski dostupna sjedala ergoActive, spušteni utovarni rub i sistem “Easy Open and Close” za jednostavniji utovar i istovar prtljage.