Predstava “Voz” osvojila mostarsku publiku

Predstava Voz u Mostaru

U sklopu manifestacije Mostarsko proljeće sinoć je odigrana predstava “Voz” prema tekstu C. McCarthyja u adaptaciji i režiji Voje Brajovića.

Brajović je, ujedno, i glumio u ovoj predstavi zajedno sa Sergejem Trifunovićem.

Narodno pozorište u Mostaru bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta, a glumci su savršeno uradili posao i osvojili publiku.

Hypo Alpe-Adria- Bank već 13. godinu zaredom daje podršku organizaciji Mostarskog
proljeća, a ove godine su posebno ponosni što se predstava “Voz” u sklopu manifestacije održala pod Hypo sponzorstvom.

Jasmin Spahić

Jasmin Spahić

– Hypo njeguje kulturu društveno odgovornog poslovanja i sigurno da tako nastavljamo i uz nove vlasnike Advent International i EBRD. Osjećate se privilegovanim kada imate priliku da učestvujete u nekom kulturnom projektu, a primarno ste sasvim druga branša. Zato se radujemo partnerstvima kroz sponzorstva jer nam dozvoljavaju da kroz sasvim drugu dimenziju budemo pristuni u zajednicama u kojima poslujemo.

Predstava “Voz” je jedna od onih koja te protrese do srži i složit ću se sa glumcima da je ovo predstava koja se nastavlja igrati u glavama gledalaca i nakon što na pozornici završi. Brajović i Trifunović sjajni glumci su sa lakoćom iznijeli ovaj tekst i hvala im za obogaćujuću večer, rekao je Jasmin Spahić, član Uprave Hypo banke.