Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikolić stiže u dvodnevni posjet Sarajevu

tomislav nikolic

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić boravit će sutra i u nedjelju u radnom posjetu Sarajevu u okviru kojeg će sudjelovati na ekonomskom samitu Samit 100 i sastanku lidera Brdo Brijuni proces.

Prvog dana posjeta Nikolić će sudjelovati na Samitu 100, koji se ove godine održava u Sarajevu pod nazivom “Dogovor za novo doba”, najavila je Služba za suradnju s medijima predsjednika Srbije, prenosi Tanjug.

Na Samitu će sto najuspješnijih gospodarstvenika iz regije predstaviti primjere dobre prakse kroz panel diskusije.

Predsjednik Republike Srbije u Sarajevu će održati i bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

U nedjelju, 29. maja, održat će se sastanak lidera regije Brdo Brioni proces, kojem će kao gost nazočiti i predsjednik Italije Sergio Mattarella.

Nikolić će se na marginama sastanka Brdo Brijuni proces sastati i s predsjednikom Italije, predsjednikom Slovenije i predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, kao i s predsjednikom Makedonije Đorgeom Ivanovim, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednikom Albanije Bujarom Nishanijem i članovima Predsjedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, priopćeno je iz Nikolićevog ureda.