Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić zasadio prve sadnice kornišona

Anto Domić

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić boravio je danas u mjestu Gajevi kod Brčkog, gdje je s najmlađom kooperanticom devetnaestogodišnjom Marom Đurić zasadio prve sadnice kornišona u okviru kooperantske proizvodnje krastavca kornišona na području Distrikta.

“Povratnička obitelj opredijelila se uz potporu stručnjaka da svojim zalaganjem, trudom i znanjem krene u proces ostvarivanja dodatnih prihoda. Najmlađa kooperantica Mara Đurić svoj posao počinje s pola dunuma zasada kornišona. Želim da joj biljke uspiju i da taj posao širi kao i da ima dobar prinos”, kazao je Domić.

Dodao je kako vrijedne i mlade ljude brčanska vlada želi posebno potpomoći.

anto domic kornisoni3 anto domic kornisoni2 anto domic kornisoni1

“Naše stručne službe uključene su u ovaj posao i ovisno o daljnjim djelatnostima mi ćemo izravno ili neizravno te aktivnosti i pojačavati. Potpore će sigurno biti u vidu poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i stručna potpora koju svakako dajemo”, ustvrdio je Domić.

U nazočnosti predstavnika tvrtke “Agrona” d.o.o iz Živinica koji su tijekom dana kooperantima s područja Distrikta dijelili sadni i repro materijal, Domić je najmlađoj kooperantici uručio i električnu prskalicu za navodnjavanje.